fbpx

Eficiență în bucătărie

Nici nouă nu place să pierdem vremea atunci când putem folosi timpul în alt mod și, oricât de pasionați am fi de bucătărie, eficiența este cuvântul de ordine. Sunt multe trucuri care ne ajută să scurtăm drumul, dacă vreți, sau care transformă o operațiune mai delicată într-un joc de copii.

Așadar, să ne facem viața mai ușoară în bucătărie cu trucuri de Chefs!

  • Totdeauna încingeți tigaia ori cuptorul înainte de a începe să gătiți
  • Produsele congelate se pot răsturna ușor și desprinde din formă dacă le țineți puțin la abur sau le înveliți cu o cârpă care a fost înmuiată în apă fierbinte
  • Puneți sub tocător un prosop de bucătărie pentru a-l împiedica să alunece în timp ce lucrați; funcționează și pentru boluri!
  • Nu vă chinuiți să curățați usturoiul de coajă bucățică cu bucățică. Tăiați doar partea de rădăcină, zdrobiți pe un tocător cu podul palmei apoi puneți într-o pungă de hârtie totul și scuturați bine; se va curăța singur!
  • Ouăle fierte se decojesc mai ușor dacă adăugați bicarbonat în apă, dacă le înțepați cu un vârf de ac sau dacă imediat ce le luați de pe foc le puneți sub jet de apă rece.
  • Când spargeți ouăle și gălbenușul nu este bine separat de albuș, aruncați-le. Gălbenușul trebuie să fie bombat și albușul ferm nu apos.
  • Dacă sunt crăpate, ouăle se strică ușor, așadar verificați-le înainte de folosire, indiferent de termenul de valabilitate înscris pe ele
  • Dacă aveți nevoie de ouă la temperatura camerei pentru prăjituri și ați uitat să le scoți din timp, puneți-le într-un bol și turnați apă caldă peste.
  • Blatul de tort sau prăjitura cu cremă pot fi tăiate fără să îi stricați aspectul cu ața dentară fără miros (vă amintiți mămăliga tăiată cu ața, la țară? Știau ei ceva!)
  • Este de preferat să rupeți salata sau să o tăiați cu un cuțit ceramic, pentru a nu oxida
  • Puneți ulei într-un recipient cu atomizor și vă ajută să gresați mai ușor și fără surplus de grăsime tăvile sau tigaia
  • Dacă sunteți într-o dispoziție mai relaxată, curățați și tocați mai multe legume pentru ciorbă și congelați o parte dintre ele, pentru o dată când nu aveți la fel de mult timp.
  • Aluatul fraged este și mai fraged dacă stă mai mult timp în congelator, așadar dacă faceți tartă, faceți o porție dublă de aluat, pentru a scurta timpul data viitoare
  • Mixați compozițiile fluide în chiuvetă, pentru a fi mai ușor de curățat eventualii stropi
  • Folosiți bolul în care veți face compoziția de prăjitură sau aluat și pentru a măsura cantitățile, ca să aveți mai puțin de spălat
  • Ghimbirul se curăță mai eficient cu o linguriță, decît cu cuțitul sau peeler-ul
  • Codița de la căpșuni se scoate mai ușor cu un simplu pai pentru băuturi. Împingeți dinspre vârf spre codiță și gata
  • Ierburile aromatice sunt mai ușor de tăiat cu un cuțit pentru pizza sau chiar cu foarfeca de bucătărie

Foto: https://unsplash.com/