De cele mai multe ori, congelatorul nostru e la una dintre cele două extreme: ori foarte plin, ori aproape gol. Ba suntem tentați să îl umplem cu tot felul de produse cu care nu mai știm ce să facem, ba ne ferim de el.
Dincolo de utilitatea în sine, putem să îl folosim mult mai adecvat și iată câteva trucuri pentru care este deosebit de tentant.
- Pentru un Carpaccio tăiat perfect, lasă carnea puțin la congelator, o vei manevra mult mai ușor dacă s-a întărit un pic
- Orice carne poate fi feliată mai ușor dacă o lași puțin la congelator
- Burgerii scoși din congelator și puși direct pe plita încinsă rămân fragezi în interior
- Pune în suportul de cuburi de gheață cafeaua rămasă în filtru și în week-end vei avea Iced Coffee în câteva minute
- Congelează boabe de strugure pentru serile de vară când vinul nu s-a răcit destul de repede
- Folosește suportul pentru cuburi de gheață ca să congelezi resturile de vin din sticlă – vor fi de neînlocuit pentru sosuri, risotto sau fripturi la cuptor
- Același lucru poți face și cu restul de supă din oală, pentru un plus de gust la sosuri
- Dacă ții untul în congelator, îl vei putea da ușor pe răzătoare când vrei să faci biscuiți sau aluat de tartă
- Dacă ți-au mai rămas verdețuri tocate, congelează-le tot în cutia pentru cuburi de gheață. Dacă pui deasupra lor ulei de măsline, li se va păstra mai bine și culoarea
- În același mod îți poți păstra untul aromatizat
- Congelează bananele fără coajă și feliate, dar individual, pentru smoothie
- Nu ai timp să cureți și să porționezi fructele pentru smoothie în fiecare dimineață? Pregătește mai multe porții dinainte și combină-le așa cum le prefer, apoi congelează-le într-o pungă cu zip
- Pune paharele pentru frappe ori Iced Coffee câteva minute în congelator, pentru a nu îți încălzi repede cafeaua
- Fă același lucru cu cupele de înghețată sau paharele de vin
- Este de preferat să congelezi mâncarea gata preparată, decât ingrediente separate pe care la un moment dat le vei arunca fără să le fi folosit
- Pregătește și congelează ce poți, când te pregătești pentru o masă de sărbătoare, pentru a economisi timp
- Aluatul fraged sau cel de biscuiți este și mai fraged după ce a fost congelat
- După ce ai congelat în suportul pentru cuburi de gheață, transferă produsele în pungi cu zip, se vor păstra mult mai bine și vei putea refolosi suportul
- Congelează pe porții, astfel îți va fi mult mai ușor de folosit atunci când ai nevoie