fbpx

Nucile, sursă de sănătate și savoare în bucate

  • Home
  • Utile
  • Nucile, sursă de sănătate și savoare în bucate
nuci

Crude sau rumenite în tigaie, cu iaurt și miere ori în combinație cu struguri și brânzeturi felurite, nucile sunt folosite ca ingredient în multe feluri de mâncare de peste tot din lume. Iar deserturile cu nucă…sunt o poveste cu arome pe care o descoperim cu fiecare rețetă încercată.

Consumate cu prudență, nu trebuie uitat că au 700 de calorii/100 grame, nucile sunt importante pentru sănătate, fiind folosite ca remediu împotriva mai multor afecțiuni.

Beneficiile consumului de nuci

  • Miezul de nucă este bogat în magneziu, calciu, Omega 3 și Omega 6, acid linoleic, vitaminele A, B-uri, D și E, fier, zinc, fibre, grăsimi sănătoase, proteine
  • Îmbunătățește memoria și crește capacitatea de concentrare
  • Combate simptomele stresului
  • Ameliorează stările tensionate, de irascibilitate
  • Miejii de nucă mai conțin melatonină, un antioxidant important care asigură un somn bun și odihnitor
  • Stimulează digestia și contribuie la ”curățarea” colesterolului depus pe artere, îmbunătățesc circulația și țin la distanță bolile de inimă
  • Sunt sățioase. Nu depășiți consumul a 30 g pe zi!
  • Atenție! Consumate în exces, favorizează creșterea în greutate!
budincă de paste cu nucă și gem
Budincă de paste cu nucă și gem
cornuri cu gem și nucă
Cornuri cu gem și nucă
Paste cu nucă
Paste cu nucă

Nuca în rețete

  • Crud sau tras la tigaie, miezul de nucă aduce savoare salatelor de crudități
  • Este indispensabilă platourilor cu brânzeturi și specialități crud-uscate din carne
  • Măcinată, în crustă apetisantă pentru șnițele sau fripturi de porc
  • Zdrobită sau măcinată, în amestecuri de creme de brânză
  • În amestec cu iaurt grecesc și miere
  • Miezul măcinat este umplutura ideală pentru cornulețe, cozonaci și prăjituri
  • Zdrobită sau măcinată, în paste delicioase
  • Dulceață, vin sau lichior
mucenici moldovenești
Mucenici moldovenești
tarator sau supă rece de iaurt și castraveți
Tarator sau supă rece de iaurt și castraveți
Trufe de ciocolată
Trufe de ciocolată

Cum se păstrează nucile

  • Este știut faptul că decojite, nucile râncezesc foarte repede. Și e bine să nu le cumpărați într-o cantitate mare.
  • Dacă totuși v-au rămas, păstrați-le în ambalaj de hârtie, într-un loc uscat și bine aerisit.
  • Se păstrează bine, decojite, porționate, în congelator.
  • Cel mai indicat este să le păstrați în coajă, într-un loc uscat și răcoros.

Vezi aici toate rețetele noastre cu nuci

Foto: unsplash.com

Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal