fbpx

Pastă de susan vs. Unt de arahide

  • Home
  • Utile
  • Pastă de susan vs. Unt de arahide

Ce aÈ›i alege să întindeÈ›i pe o felie de pâine, în grabă, dimineaÈ›a? Unt de arahide sau pastă de susan? Cu plusuri È™i minusuri, fiecare dintre acestea este o alegere bună, dar cu moderaÈ›ie! 

Americanii sunt cei mai mari fani ai untului de arahide și parcă l-am degusta și noi din când în când. Tahini (sau pasta de susan) vine cu aromele Orientului Mijlociu și parcă ne face cu ochii la falafel. Dar cum ar fi pe o felie de pâine prăjită?

Oricum, la capitolul calorii, untul de arahide È™i pasta de susan sunt aproape identice. 

Dar unii vin È™i spun că dacă tot vreÈ›i o gustare hiper-calorică, măcar alegeÈ›i pasta de susan, pentru că are mai multe beneficii. 

Are? Sau nu are? Are!

Pasta de susan

  • bogată în cupru, fier, vitamina B1, fosfor, seleniu, calciu È™i vitamina B2
  • necesarul de cupru este cu 132% mai mare
  • conÈ›ine de 9 ori mai mult calciu 
  • de 6 ori mai mult sodiu! 
  • de 5 ori mai mult fier 
  • cantitate dublă de fibre È™i de zinc
  • mai puÈ›ine grăsimi saturate
  • mai puÈ›in zahăr
  • index glicemic mai mic
  • nu are amidon
  • fără gluten
  • se potriveÈ™te mai bine cu mâncărurile sărate
  • poate fi păstrat până la 6 luni la frigider

Unt de arahide

  • bogat în vitamina E, vitamina B3 È™i vitamina B6.
  • Are mai multe proteine
  • Are mai puÈ›ine grăsimi 
  • Fără gluten
  • Este preferat de amatorii de dulciuri
  • Rezistă până la 3 luni în frigider

Ca urmare, pentru cei preocupați de o dietă cu mai puțini carbohidrați și index glicemic mic, pasta de susan este de preferat. Iar dacă analizăm și lista lungă de vitamine și minerale pe care o conține, nu mai sunt prea multe de spus, este, din nou câștigătoare.

Surse documentare:
https://foodstruct.com/compare/tahini-vs-peanutbutter-smoothstyle-withoutsalt
https://www.thehealthyjournal.com/faq/is-tahini-healthier-than-nut-butter
https://www.soupersage.com/compare-nutrition/sesame-seeds-vs-peanut-butter

Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal