fbpx

Cremă de brânză aromatizată

Cremă de brânză aromatizată

Crema de brânză este de cele mai multe ori o combinație între brânză proaspătă de vaci, o brânză tare, maturată, de preferință mai grasă (de oaie sau de capră, dar este foarte bună și cea de vaci) și smântână grasă, pentru a-i da cremozitate. Dacă vi se pare că produsul finit este mai gras decât se potrivește organismului vostru, amestecați la final cu iaurt grecesc, nu cu smântână.

În Europa Centrală, brânza proaspătă este produsă aproape totdeauna din lapte de vacă, însă devin tot mai populare și la noi brânzeturile proaspete de oaie sau de capră. Gustul și consistența brânzei proaspete (fărâmicioase, ferme, onctuoase) variază, așadar, foarte mult și în funcție de materia primă folosită, ca urmare este nevoie de o completare cu o brânză mai grasă. Rolul smântânii sau al iaurtului este acela de a lega, mai degrabă, cele două brânze de bază, așadar în funcție de produsul final de care aveți nevoie, chiar puteți să renunțați la ea. Noi vă propunem această rețetă de bază pentru crema de brânză, pe care ulterior puteți continua să o aromatizați, iar noi venim cu câteva idei:

Cremă de brânză cu verdețuri:

  • 400 g telemea de capră (sau de vacă ori de oaie)
  • 200 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 linguri de iaurt sau smântână grasă
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare, piper

Cremă de brânză cu usturoi și ierburi aromatice

  • 200 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g smântână grasă
  • Un cățel de usturoi zdrobit bine
  • Frunze de chives (sau de ceapă verde)
  • Sare, piper

Cremă de brânză cu măsline

  • 200 g brânză de capră
  • 100 g brânză proaspătă de vaci
  • 6 măsline kalamata fără sâmbure
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • Ierburi aromatice (coriandru, pătrunjel, cimbru)
  • Piper (roșu, pentru decor)

Cremă de brânză cu ceapă și somon afumat

  • 100 g brânză proaspătă de vaci
  • 50 g smântână grasă
  • 25 g unt
  • 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt
  • Somon afumat tăiat fâșii

Cremă de brânză cu boia (dulce sau iute)

  • 400 g brânză telemea grasă (de oaie)
  • 200 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g smântână grasă
  • 1 lingură de boia de ardei
  • 2 linguri de ceapă tocată
  • Praf de chili după gust
  • Chimen pisat după gust
  • Sare

Foto: pixabay.com

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal