fbpx

Marinade pentru carne de pește

Marinade pentru carne de pește

Mult mai des gătit la cuptor sau prăjit, peștele este însă mai gustos fript pe grătar, carnea devenind mult mai aromată. Dacă, în general, marinarea unei bucăți de carne durează minimum 30 de minute, cea de pește are nevoie de cel mult 10 minute pentru a deveni aromată.

Și dacă tot te-am convins să încingi grătarul, îți mai spunem un secret: pentru marinare, folosește vase de sticlă, ceramice sau din inox, deoarece acestea nu oxidează. Sau, dacă deja le ai cumpărate, folosește acele pungi cu zip, foarte practice și în acest caz.

Rețeta 1

  • 120 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie (doar zeama)
  • 2 linguri de mix de plante aromatice (busuioc, rozmarin, cimbru)

Rețeta 2

  • 100 g miere/sirop de arțar
  • 4 linguri de muștar Dijon

Rețeta 3

  • 120 ml zeamă de portocală
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de zeamă de lime
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 cățel de usturoi, pisat
  • 1 linguriță de ghimbir, ras

Încearcă și marinade pentru carne de pasăre.