fbpx

Nuci și migdale caramelizate

Am putea spune că este gustarea perfectă pentru sărbători. Dar, în același timp, nu ne împiedică nimeni să o pregătim și în restul anului, în fond, cine ar putea refuza o porție de nuci și migdale caramelizate?
Le puteți adăuga în amestecul de cereale pentru mic-dejun sau le puteți râșni pentru a decora un tort de ciocolată sau le puteți oferi de Crăciun, ambalate în punguțe de celofan. Nu mai lungim vorba, vedeți cum le-am făcut noi!

Ingrediente

  • 150 g nuci

  • 150 g migdale

  • 250 g zahăr

  • 100 ml apă

Cum să faceți

  • Puneți zahărul și apa într-o tigaie cu diametru mai mare. Amestecați și după ce s-a format siropul adăugați nucile și migdalele.
  • La început, amestecul pare că s-a cristalizat, dar treptat, lichidul lipicios se transformă în caramel. Din acel moment, amestecați cât mai des, astfel încât sosul caramel să cuprindă toate nucile și, nu în ultimul rând, să nu se ardă. Tot acest proces de caramelizare poate dura între 10-15 minute, pe foc mic.
  • Răsturnați amestecul de nuci și migdale pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelați, să se răcească mai repede.
  • După ce s-au răcit bine, să nu vă frigă la degete, le separați cât de bine puteți.
  • Amestecul de nuci caramelizate poate fi păstrat în cutii/borcane, într-un mediu uscat, până la câteva săptămâni.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal