fbpx

Să ne răcorim cu… o cafea

Cu gândul la vacanță, care a fost sau poate va urma, haideți să ne răcorim cu o cafea… rece. Pentru că, nu-i așa, în zilele călduroase, o cafea aburindă parcă nu e chiar ceea ce ne dorim. V-am arătat cum am făcut Dalgona Coffee, și dacă tot ne-am energizat sau răcorit, după caz, cu alte tipuri de cafea, vi le lăsăm și vouă, poate le încercați:

Cappuccino fredo

Cafeaua cu gustul vacanțelor la Mediterană!
Aveți nevoie de: 80 g cafea espresso, 100 ml lapte rece, zahăr și praf de scorțișoară (opționale), cuburi de gheață
Cum îl preparați: puneți laptele în blender și mixați-l 1-2 minute, cât să se transforme într-o spumă consistentă. Puneți cafeaua într-un pahar sondă (înalt), zahăr după gust (opțional), cuburi de gheață și abia la final spuma de lapte. Dacă vă place scorțișoara, adăugați doar un strop, doar pentru aromă.

Cafea freddo

Sau espresso freddo, un amestec pe cât de simplu, pe atât de revigorant!
Aveți nevoie de: 40 g cafea espresso (adică o porție), 100 ml apă rece, cuburi de gheață
Cum o preparați: puneți apa și cafeaua în blender, mixați câteva secunde, turnați în paharul în care ați pus deja 2-3 cuburi de gheață.

Espresso tonic

Pe cât de simplu se numește, pe atât e de ușor de pregătit!
Aveți nevoie de: 40 g cafea espresso, 2 linguri de apă tonică rece, 150 ml apă minerală rece, 1-2 felii de lime, 1-2 cuburi de gheață
Cum îl preparați: într-un pahar înalt, amestecați apa tonică și minerală cu gheața, apoi turnați ușor cafeaua și puneți deasupra feliile de lime.

Cafea frappé

”Periculos” de bună!
Aveți nevoie de: 2 lingurițe cu vârf de cafea solubilă (sau două pliculețe), 150 ml lapte rece, 4 cuburi de gheață, 1 linguriță de zahăr (opțional), 100 ml smântână pentru frișcă, înghețată
Cum o preparați: puneți în blender cafeaua solubilă cu laptele și zahărul (dacă vă place gustul mai dulce, mai adăugați o linguriță) și amestecați 1-2 minute, cât să se topească granulele. Turnați amestecul în pahare, adăugați cuburile de gheață, câte o cupă de înghețată și frișca bătută.

Coffee soda

Sau altfel spus o cafea super, super revigorantă cu apă minerală! Dacă o alegeți pentru după-amiază, poate nu ar fi rău să folosiți o cafea decofeinizată, ca să vă și odihniți apoi!
Aveți nevoie de: o parte cafea, două părți apă minerală rece, cuburi de gheață
Cum o preparați: umpleți paharul cu gheață, turnați cafeaua rece și apoi apa minerală. Atât de simplu este!

foto: https://pixabay.com/