fbpx

Ardei umpluți

ardei umpluti

Unele cărți de istorie gastronomică spun că rețeta de ardei umpluți își are originile înainte de 1890. În zilele noastre, preparatul se regăsește în gastronomia multor țări, într-o mulțime de variante: ardei umpluți cu orez și șofran, cu ciuperci, cu orez și miez de nucă, cu creveți sau cu tofu ori cu cartofi. Noi am mers pe clasic, cu carne tocată și câteva mirodenii. Dacă v-am făcut poftă, aveți și rețeta video mai jos!

ardei umpluti

Ardei umpluți

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 

5

minutes
Timp total

1

hour 

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec (porc și vită)

  • 50 g orez

  • 1 ceapă

  • 7 ardei grași

  • 1 linguriță de cimbru

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 100 ml suc de roșii

  • 200 ml apă

  • Ulei

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați mărunt ceapa și căliți-o puțin în 1-2 linguri de ulei bine încins. Puneți apoi orezul și căliți-le pe foc mediu, 3-4 minute, dar fără să se ardă.
  • Luați de pe foc și lăsați amestecul să se răcorească.
  • Adăugați cimbru și boiaua în carnea tocată, sare și piper, orezul și ceapa călite. Amestecați bine.
  • Spălați ardeii și tăiați-le un capac, în partea superioară. Lăsați ”capacele” deoparte, le vom folosi, și curățați ardeii de semințe.
  • Umpleți ardeii cu compoziția de carne, puneți deasupra și capacele păstrate, și puneți-i într-o cratiță. Noi am folosit oala romană.
  • Turnați deasupra sucul de roșii și apa, acoperiți vasul și dați la cuptor 45 de minute, la 150 de grade.
  • După trecerea timpului, dați capacul deoparte și mai lăsați 15-20 de minute, să se rumenească frumos.

Rețetă video

notă

  • Dacă folosiți vasul roman, acesta trebui ținut în apă, cel puțin 30 de minute, înainte de a-l băga în cuptor.
Tags: