fbpx

Aripioare în sos de lămâie și usturoi

aripioare în sos de lămâie și usturoi

Rețeta de aripioare în sos de lămâie și usturoi am descoperit-o în bucătăria libaneză. Și nu doar că e foarte ușor de pregătit, dar carnea devine absolut minunată: fragedă și aromată.

aripioare în sos de lămâie și usturoi

Aripioare în sos de lămâie și usturoi

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de aripioare

  • 100 ml zeamă de lămâie

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Pentru sos
  • 2 căpățâni de usturoi

  • 100 ml ulei de măsline + extra pentru aripioare

  • 50 ml zeamă de lămâie

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați aripioarele în jumătăți. Le condimentați cu sare și le ungeți cu o lingură de ulei de măsline. Le dați la cuptor, la 250 de grade, programul cu ventilație, aproximativ 20 de minute, până devin rumene.
  • Între timp, pregătiți sosul special: zdrobiți usturoiul și îl frecați cu un praf de sare.
  • Când a devenit cremos, adăugați zeamă de lămâie și ulei, pe rând.
  • Scoateți tava și întoarceți aripioarele. Amestecați sosul de usturoi cu 100 ml zeamă de lămâie și turnați peste aripioare. Mai dați la cuptor 10 de minute.

Rețetă video

Tags: