Rețeta de aripioare în sos de lămâie și usturoi am descoperit-o în bucătăria libaneză. Și nu doar că e foarte ușor de pregătit, dar carnea devine absolut minunată: fragedă și aromată.
Aripioare în sos de lămâie și usturoi
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
1 cutie de aripioare
100 ml zeamă de lămâie
1 lingură de ulei de măsline
- Pentru sos
2 căpățâni de usturoi
100 ml ulei de măsline + extra pentru aripioare
50 ml zeamă de lămâie
Sare
Cum să faceți
- Tăiați aripioarele în jumătăți. Le condimentați cu sare și le ungeți cu o lingură de ulei de măsline. Le dați la cuptor, la 250 de grade, programul cu ventilație, aproximativ 20 de minute, până devin rumene.
- Între timp, pregătiți sosul special: zdrobiți usturoiul și îl frecați cu un praf de sare.
- Când a devenit cremos, adăugați zeamă de lămâie și ulei, pe rând.
- Scoateți tava și întoarceți aripioarele. Amestecați sosul de usturoi cu 100 ml zeamă de lămâie și turnați peste aripioare. Mai dați la cuptor 10 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini