fbpx

Aripioare în sos de vin și usturoi

aripioare în sos de vin și usturoi

Rețeta de aripioare în sos de vin și usturoi este atât de ușor de făcut și atât de gustoasă, încât ar fi păcat să n-o încercați în curând. Ingredientele sunt simple, foarte la-ndemână, și nici nu veți zăbovi prea mult în bucătărie să pregătiți rețeta!

aripioare în sos de vin și usturoi

Aripioare în sos de vin și usturoi

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie cu aripioare de pui

  • 4 catei de usturoi

  • 200 ml vin alb

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați aripioarele în jumătăți și le ștergeți cu un șervet de hârtie, să fie cât mai uscate.
  • Încingeți puțin ulei într-o tigaie și puneți aripioarele. Puneți sare și piper după gust. Lăsați pe foc mic, să se pătrundă încet, fără să se prăjească.
  • După câteva minute, puneți usturoiul dat pe răzătoare (sau zdrobit), o jumătate din cantitatea de vin. Puneți și capacul și amestecați din când în când. Dacă lichidul scade prea mult, fie mai completați cu vin, fie cu vin și apă.
  • După ce carnea a devenit moale, scoateți aripioarele într-un castronel și nu ne rămâne decât să vă dorim poftă bună! Mai aveți nevoie doar de niște pâine, cu coajă crocantă și miez pufos, am zice noi!

Rețetă video

Tags: