fbpx

Aripioare în sos de vin și usturoi

aripioare în sos de vin și usturoi

Rețeta de aripioare în sos de vin și usturoi este atât de ușor de făcut și atât de gustoasă, încât ar fi păcat să n-o încercați în curând. Ingredientele sunt simple, foarte la-ndemână, și nici nu veți zăbovi prea mult în bucătărie să pregătiți rețeta!

aripioare în sos de vin și usturoi

Aripioare în sos de vin și usturoi

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie cu aripioare de pui

  • 4 catei de usturoi

  • 200 ml vin alb

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i aripioarele în jumătăți È™i le È™tergeÈ›i cu un È™ervet de hârtie, să fie cât mai uscate.
  • ÃŽncingeÈ›i puÈ›in ulei într-o tigaie È™i puneÈ›i aripioarele. PuneÈ›i sare È™i piper după gust. LăsaÈ›i pe foc mic, să se pătrundă încet, fără să se prăjească.
  • După câteva minute, puneÈ›i usturoiul dat pe răzătoare (sau zdrobit), o jumătate din cantitatea de vin. PuneÈ›i È™i capacul È™i amestecaÈ›i din când în când. Dacă lichidul scade prea mult, fie mai completaÈ›i cu vin, fie cu vin È™i apă.
  • După ce carnea a devenit moale, scoateÈ›i aripioarele într-un castronel È™i nu ne rămâne decât să vă dorim poftă bună! Mai aveÈ›i nevoie doar de niÈ™te pâine, cu coajă crocantă È™i miez pufos, am zice noi!

Rețetă video

Tags: