Rețeta de aripioare în sos de vin și usturoi este atât de ușor de făcut și atât de gustoasă, încât ar fi păcat să n-o încercați în curând. Ingredientele sunt simple, foarte la-ndemână, și nici nu veți zăbovi prea mult în bucătărie să pregătiți rețeta!
Aripioare în sos de vin și usturoi
Porții
2
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
1 cutie cu aripioare de pui
4 catei de usturoi
200 ml vin alb
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați aripioarele în jumătăți și le ștergeți cu un șervet de hârtie, să fie cât mai uscate.
- Încingeți puțin ulei într-o tigaie și puneți aripioarele. Puneți sare și piper după gust. Lăsați pe foc mic, să se pătrundă încet, fără să se prăjească.
- După câteva minute, puneți usturoiul dat pe răzătoare (sau zdrobit), o jumătate din cantitatea de vin. Puneți și capacul și amestecați din când în când. Dacă lichidul scade prea mult, fie mai completați cu vin, fie cu vin și apă.
- După ce carnea a devenit moale, scoateți aripioarele într-un castronel și nu ne rămâne decât să vă dorim poftă bună! Mai aveți nevoie doar de niște pâine, cu coajă crocantă și miez pufos, am zice noi!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete