Le poți găsi în meniul multor restaurante fast-food, dar pregătite acasă, atât de ușor, aceste aripioare în sos dulce-acrișor sunt și mai grozave!
Aripioare în sos dulce-acrișor
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 kg aripioare
1 linguriță rasă cu sare
- Pentru glazură:
180 ml sos dulce-acrișor
4 linguri cu miere
60 ml sos de soia
4 linguri cu oțet de vin
3 linguri cu sos de pește
2 linguri cu zeamă de lămâie
1 lingură cu usturoi pisat
2 linguri cu ulei de susan/floarea-soarelui
Cum să faceți
- Îndepărtează vârful aripioarelor și taie-le apoi în jumătăți. Pune-le într-un castron și presară sarea deasupra.
- Amestecă toate ingredientele pentru glazură și toarnă jumătate din cantitate peste aripioare. Masează-le bine, să fie cuprinse de glazură, așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins în prealabil și lasă-le 15 minute la foc mare.
- Între timp, pune pe foc glazura rămasă și lasă să dea câteva clocote, până începe să capete consistență lipicioasă.
- Scoate tava din cuptor și unge aripioarele pe o parte cu glazură. Dă la cuptor pentru 5-7 minute, întoarce aripioarele și unge-le din nou. Mai coace alte 5-7 minute.
- Servește-le alături de sosul preferat.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete