fbpx

Aripioare în sos dulce-acrișor

aripioare in sos dulce acrisor

Le poți găsi în meniul multor restaurante fast-food, dar pregătite acasă, atât de ușor, aceste aripioare în sos dulce-acrișor sunt și mai grozave!

aripioare in sos dulce acrisor

Aripioare în sos dulce-acrișor

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg aripioare

  • 1 linguriță rasă cu sare

  • Pentru glazură:
  • 180 ml sos dulce-acrișor

  • 4 linguri cu miere

  • 60 ml sos de soia

  • 4 linguri cu oțet de vin

  • 3 linguri cu sos de pește

  • 2 linguri cu zeamă de lămâie

  • 1 lingură cu usturoi pisat

  • 2 linguri cu ulei de susan/floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Îndepărtează vârful aripioarelor și taie-le apoi în jumătăți. Pune-le într-un castron și presară sarea deasupra.
  • Amestecă toate ingredientele pentru glazură și toarnă jumătate din cantitate peste aripioare. Masează-le bine, să fie cuprinse de glazură, așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie. Dă la cuptorul încins în prealabil și lasă-le 15 minute la foc mare.
  • Între timp, pune pe foc glazura rămasă și lasă să dea câteva clocote, până începe să capete consistență lipicioasă.
  • Scoate tava din cuptor și unge aripioarele pe o parte cu glazură. Dă la cuptor pentru 5-7 minute, întoarce aripioarele și unge-le din nou. Mai coace alte 5-7 minute.
  • Servește-le alături de sosul preferat.
Tags: