![baclava cu cremă de griș](https://cumvaplace.ro/wp-content/uploads/2022/02/baclava-cu-crema-de-gris.jpg)
Baclavaua este unul dintre cele mai apreciate deserturi turcești. Este o prăjitură aromată, însiropată și foarte ușor de pregătit. Noi vă arătăm cum am făcut baclavaua cu cremă de griș și fistic și vă mai spunem doar că este atât de gustoasă, încât ar fi păcat să nu o încercați și voi!
![baclava cu cremă de griș](https://cumvaplace.ro/wp-content/uploads/2022/02/baclava-cu-crema-de-gris-800x530.jpg)
Baclava cu cremă de griș
Porții
12
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1 pachet de foi de plăcintă
3 linguri de griș (60 g)
3 linguri de amidon (35 g)
100 g fistic măcinat + extra (nu mai mult de 2 lingurițe)
1/2 linguriță de esență de portocale (sau de vanilie)
500 ml lapte
150 g unt topit
- Pentru sirop
200 g zahăr tos
240 ml apă
2 linguri de miere
Coajă de portocală
2 batoane de scorțișoară
Cum să faceți
- Puneți pe foc grișul, amidonul și laptele rece și dați deoparte când amestecul a căpătat consistența unei creme. Adăugați esența de portocale sau de vanilie, dacă o preferați.
- Ungeți o tavă cu unt topit și așezați 10 foi de plăcintă, unse fiecare cu unt.
- Turnați crema de griș și presărați deasupra fisticul măcinat.
- Acoperiți cu restul de foi unse și ele cu unt și îndepărtați surplusul de pe margini.
- Tăiați baclavaua în porții potrivite (cuțitul să fie bine ascuțit) și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute.
- Pentru sirop, puneți apa, zahărul, scorțișoara și coaja de portocală pe foc. Lăsați să fiarbă 10 minute în clocote. Dați deoparte, adăugați mierea.
- Scoateți tava din cuptor și turnați deasupra siropul. Presărați fistic peste baclava și lăsați-o să se răcească.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete