fbpx

Baclava cu cremă de griș

baclava cu cremă de griș

Baclavaua este unul dintre cele mai apreciate deserturi turcești. Este o prăjitură aromată, însiropată și foarte ușor de pregătit. Noi vă arătăm cum am făcut baclavaua cu cremă de griș și fistic și vă mai spunem doar că este atât de gustoasă, încât ar fi păcat să nu o încercați și voi!

baclava cu cremă de griș

Baclava cu cremă de griș

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 3 linguri de griș (60 g)

  • 3 linguri de amidon (35 g)

  • 100 g fistic măcinat + extra (nu mai mult de 2 lingurițe)

  • 1/2 linguriță de esență de portocale (sau de vanilie)

  • 500 ml lapte

  • 150 g unt topit

  • Pentru sirop
  • 200 g zahăr tos

  • 240 ml apă

  • 2 linguri de miere

  • Coajă de portocală

  • 2 batoane de scorțișoară

Cum să faceți

  • Puneți pe foc grișul, amidonul și laptele rece și dați deoparte când amestecul a căpătat consistența unei creme. Adăugați esența de portocale sau de vanilie, dacă o preferați.
  • Ungeți o tavă cu unt topit și așezați 10 foi de plăcintă, unse fiecare cu unt.
  • Turnați crema de griș și presărați deasupra fisticul măcinat.
  • Acoperiți cu restul de foi unse și ele cu unt și îndepărtați surplusul de pe margini.
  • Tăiați baclavaua în porții potrivite (cuțitul să fie bine ascuțit) și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute.
  • Pentru sirop, puneți apa, zahărul, scorțișoara și coaja de portocală pe foc. Lăsați să fiarbă 10 minute în clocote. Dați deoparte, adăugați mierea.
  • Scoateți tava din cuptor și turnați deasupra siropul. Presărați fistic peste baclava și lăsați-o să se răcească.

Rețetă video

Tags: