fbpx

Baclava cu mere

baclava cu mere

Rețeta de baclava este motiv de gâlceavă, de sute de ani, între greci și turci. Noi nu ne băgăm în bucătăriile lor, dar nu putem refuza o porție din acest desert. Chiar nu putem! Doar că de această dată, i-am adăugat câteva mere feliate, așa, ca de toamnă. Și dacă v-am făcut poftă, aveți mai jos rețeta video.

baclava cu mere

Baclava cu mere

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 3 mere

  • 400 g nucă

  • 150 g unt topit (sau ulei de floarea-soarelui)

  • Pentru sirop
  • 500 g zahăr

  • 300 g apă

  • 2 batoane de scorțișoară

  • 6 cuișoare

  • Coaja de la o lămâie

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Cum să faceți

  • Feliați merele curățate de coajă și sâmburi.
  • Ungeți tava cu unt topit și așezați 4-6 foi, unse fiecare cu unt.
  • Presărați un strat generos de nucă zdrobită.
  • Așezați alte 4-6 foi de plăcintă, bine unse fiecare.
  • Acoperiți cu un strat de mere feliate.
  • Puneți din nou câteva foi unse, restul de nucă și ultimele foi unse cu unt topit.
  • Tăiați în pătrate potrivite și coaceți 40 de minute la 180 de grade sau până ce baclavaua capătă o culoare arămie.
  • Între timp, puneți toate ingredientele pentru sirop (mai puțin zeama de lămâie) într-un vas, pe foc. Lăsați să se înfierbânte și adăugați și zeama de lămâie. Mai țineți pe foc să dea câteva clocote.
  • După ce baclavaua s-a rumenit frumos, scoateți tava din cuptor și turnați deasupra siropul infuzat cu lămâie.
  • Simplă sau alături de o porție generoasă de înghețată de vanilie, baclavaua cu mere este nemaipomenită.

Rețetă video

Tags: