
Rețeta de baclava este motiv de gâlceavă, de sute de ani, între greci și turci. Noi nu ne băgăm în bucătăriile lor, dar nu putem refuza o porție din acest desert. Chiar nu putem! Doar că de această dată, i-am adăugat câteva mere feliate, așa, ca de toamnă. Și dacă v-am făcut poftă, aveți mai jos rețeta video.

Baclava cu mere
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
1 pachet de foi fine de plăcintă
3 mere
400 g nucă
150 g unt topit (sau ulei de floarea-soarelui)
- Pentru sirop
500 g zahăr
300 g apă
2 batoane de scorțișoară
6 cuișoare
Coaja de la o lămâie
1 lingură de zeamă de lămâie
Cum să faceți
- Feliați merele curățate de coajă și sâmburi.
- Ungeți tava cu unt topit și așezați 4-6 foi, unse fiecare cu unt.
- Presărați un strat generos de nucă zdrobită.
- Așezați alte 4-6 foi de plăcintă, bine unse fiecare.
- Acoperiți cu un strat de mere feliate.
- Puneți din nou câteva foi unse, restul de nucă și ultimele foi unse cu unt topit.
- Tăiați în pătrate potrivite și coaceți 40 de minute la 180 de grade sau până ce baclavaua capătă o culoare arămie.
- Între timp, puneți toate ingredientele pentru sirop (mai puțin zeama de lămâie) într-un vas, pe foc. Lăsați să se înfierbânte și adăugați și zeama de lămâie. Mai țineți pe foc să dea câteva clocote.
- După ce baclavaua s-a rumenit frumos, scoateți tava din cuptor și turnați deasupra siropul infuzat cu lămâie.
- Simplă sau alături de o porție generoasă de înghețată de vanilie, baclavaua cu mere este nemaipomenită.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete