fbpx

Banana bread cu iaurt

banana bread cu iaurt

Știm că sunt multe rețete de banana bread, dar parcă le-am încerca pe toate. Pentru că, până la urmă, e o prăjitură ușoară pe care o poți face cu ce ingrediente ai prin frigider. Așa că azi am încercat rețeta de banana bread cu iaurt și vă lăsăm și vouă rețeta.

banana bread cu iaurt

Banana bread cu iaurt

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 4 banane mari, foarte coapte

  • 250 g făină tip 000

  • 115 g unt, la temperatura camerei

  • 150 g zahăr tos (alb sau brun)

  • 2 ouă mari, la temperatura camerei

  • 80 g iaurt grecesc

  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • 1/4 linguriță de sare

  • 1 linguriță de vanilie (esență/extract)

  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)

  • 100 g nuci tocate (opțional)

  • Zahăr pudră

Cum să faceți

  • Cerneți într-un vas făina, bicarbonatul, sarea și scorțișoara, dacă optați pentru ea.
  • Separat, cu mixerul, amestecați untul cu zahărul, aproximativ 2 minute (ar fi bine să se topească granulele de zahăr). Încorporați apoi, la viteză medie, ouăle, unul câte unul, iaurtul, bananele zdrobite separat, vanilia.
  • Încorporați apoi ingredientele uscate în cele umede. Nu exagerați cu amestecatul, doar cât să omogenizați amestecul de ingrediente. Apoi adăugați și nucile.
  • Turnați compoziția de banana bread cu iaurt într-o tavă de copt, noi am folosit una rotundă, de guguluf, pudrată cu făină.
  • Dați la cuptorul încins, la 180 de grade, și coaceți 45-55 de minute. Cum fiecare își știe mai bine cuptorul, încercați compoziția cu o scobitoare după 40 de minute. Dacă iese curată, știți sigur că prăjitura este coaptă.
  • Scoateți din cuptor și lăsați banana bread cu iaurt să se răcorească înainte de a o scoate din tavă și abia apoi pudrați-o cu zahăr.
Tags: