Știm că sunt multe rețete de banana bread, dar parcă le-am încerca pe toate. Pentru că, până la urmă, e o prăjitură ușoară pe care o poți face cu ce ingrediente ai prin frigider. Așa că azi am încercat rețeta de banana bread cu iaurt și vă lăsăm și vouă rețeta.
Banana bread cu iaurt
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
4 banane mari, foarte coapte
250 g făină tip 000
115 g unt, la temperatura camerei
150 g zahăr tos (alb sau brun)
2 ouă mari, la temperatura camerei
80 g iaurt grecesc
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
1 linguriță de vanilie (esență/extract)
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)
100 g nuci tocate (opțional)
Zahăr pudră
Cum să faceți
- Cerneți într-un vas făina, bicarbonatul, sarea și scorțișoara, dacă optați pentru ea.
- Separat, cu mixerul, amestecați untul cu zahărul, aproximativ 2 minute (ar fi bine să se topească granulele de zahăr). Încorporați apoi, la viteză medie, ouăle, unul câte unul, iaurtul, bananele zdrobite separat, vanilia.
- Încorporați apoi ingredientele uscate în cele umede. Nu exagerați cu amestecatul, doar cât să omogenizați amestecul de ingrediente. Apoi adăugați și nucile.
- Turnați compoziția de banana bread cu iaurt într-o tavă de copt, noi am folosit una rotundă, de guguluf, pudrată cu făină.
- Dați la cuptorul încins, la 180 de grade, și coaceți 45-55 de minute. Cum fiecare își știe mai bine cuptorul, încercați compoziția cu o scobitoare după 40 de minute. Dacă iese curată, știți sigur că prăjitura este coaptă.
- Scoateți din cuptor și lăsați banana bread cu iaurt să se răcorească înainte de a o scoate din tavă și abia apoi pudrați-o cu zahăr.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete