fbpx

Biscuiți cu ciocolată

biscuiți cu ciocolată

Cookies sau biscuiți cu ciocolată, oare cine i-ar putea refuza lângă o ceașcă de cafea sau la o gustare dulce? Vă mai spunem doar că se fac foarte repede și nici nu murdăriți prea multe vase când îi pregătiți. Și sunt delicioși, dar v-ați dat seama deja!

biscuiți cu ciocolată

Biscuiți cu ciocolată

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

20

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 150 g făină

  • 125 g chipsuri de ciocolată

  • 30 g cacao

  • 110 g zahăr tos alb

  • 110 g zahăr tos brun

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 ou întreg + 1 gălbenuÈ™

  • 65 g unt topit

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Sare

Cum să faceți

  • Cu mixerul, amestecaÈ›i untul cu cele două tipuri de zahăr. Poate dura ceva mai mult, 5-7 minute, dar este important să se topească granulele.
  • AdăugaÈ›i oul È™i gălbenuÈ™ul, esenÈ›a de vanilie È™i mai mixaÈ›i până obÈ›ineÈ›i o cremă cât mai fină.
  • CerneÈ›i deasupra amestecul de făină, cacao, praful de copt È™i unul de sare. ÃŽncorporaÈ›i cu ajutorul unei spatule È™i la final adăugaÈ›i È™i chipsurile de ciocolată.
  • LuaÈ›i cu linguriÈ›a (sau cu lingura specială pentru îngheÈ›ată) din compoziÈ›ia de biscuiÈ›i È™i aÈ™ezaÈ›i pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând ceva spaÈ›iu între grămăjoare. Noi am folosit două tăvi È™i ne-au ieÈ™it 20 de biscuiÈ›i.
  • Le daÈ›i la cuptor pe rând, la 175 de grade, 10 minute. Când scoateÈ›i tava, biscuiÈ›ii vor fi moi la atingere, dar se întăresc pe măsură ce se răcesc.
Tags: