
Cookies sau biscuiți cu ciocolată, oare cine i-ar putea refuza lângă o ceașcă de cafea sau la o gustare dulce? Vă mai spunem doar că se fac foarte repede și nici nu murdăriți prea multe vase când îi pregătiți. Și sunt delicioși, dar v-ați dat seama deja!

Biscuiți cu ciocolată
Porții
20
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
150 g făină
125 g chipsuri de ciocolată
30 g cacao
110 g zahăr tos alb
110 g zahăr tos brun
1 linguriță praf de copt
1 ou întreg + 1 gălbenuș
65 g unt topit
1 linguriță de esență de vanilie
Sare
Cum să faceți
- Cu mixerul, amestecați untul cu cele două tipuri de zahăr. Poate dura ceva mai mult, 5-7 minute, dar este important să se topească granulele.
- Adăugați oul și gălbenușul, esența de vanilie și mai mixați până obțineți o cremă cât mai fină.
- Cerneți deasupra amestecul de făină, cacao, praful de copt și unul de sare. Încorporați cu ajutorul unei spatule și la final adăugați și chipsurile de ciocolată.
- Luați cu lingurița (sau cu lingura specială pentru înghețată) din compoziția de biscuiți și așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând ceva spațiu între grămăjoare. Noi am folosit două tăvi și ne-au ieșit 20 de biscuiți.
- Le dați la cuptor pe rând, la 175 de grade, 10 minute. Când scoateți tava, biscuiții vor fi moi la atingere, dar se întăresc pe măsură ce se răcesc.
Tags: ciocolată
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete