fbpx

Biscuiți cu ciocolată

biscuiți cu ciocolată

Cookies sau biscuiți cu ciocolată, oare cine i-ar putea refuza lângă o ceașcă de cafea sau la o gustare dulce? Vă mai spunem doar că se fac foarte repede și nici nu murdăriți prea multe vase când îi pregătiți. Și sunt delicioși, dar v-ați dat seama deja!

biscuiți cu ciocolată

Biscuiți cu ciocolată

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

20

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 150 g făină

  • 125 g chipsuri de ciocolată

  • 30 g cacao

  • 110 g zahăr tos alb

  • 110 g zahăr tos brun

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 ou întreg + 1 gălbenuș

  • 65 g unt topit

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Sare

Cum să faceți

  • Cu mixerul, amestecați untul cu cele două tipuri de zahăr. Poate dura ceva mai mult, 5-7 minute, dar este important să se topească granulele.
  • Adăugați oul și gălbenușul, esența de vanilie și mai mizați până obține o cremă cât mai fină.
  • Cerneți deasupra amestecul de făină, cacao, praful de copt și unul de sare. Încorporați cu ajutorul unei spatule și la final adăugați și chipsurile de ciocolată.
  • Luați cu lingurița (sau cu lingura specială pentru înghețată) din compoziția de biscuiți și așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând ceva spațiu între grămăjoare. Noi am folosit două tăvi și ne-au ieșit 20 de biscuiți.
  • Le dați la cuptor pe rând, la 175 de grade, 10 minute. Când scoateți tava, biscuiții vor fi moi la atingere, dar se întăresc pe măsură ce se răcesc.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal