Crocanți la exterior, dar moi și, mai ales, cu multă ciocolată, la interior, acești biscuiți cu ciocolată (sau faimoșii cookies americani) nu sunt greu de pregătit. Sunt minunați lângă un pahar cu lapte, dar și alături de o cafea neagră.
Biscuiți cu ciocolată
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
113 g unt topit
66 g zahăr tos alb
104 g zahăr brun
186 g făină
200 g chipsuri de ciocolată
1 ou mare
1 linguriță de esență de vanilie
1/2 linguriță de bicarbonat
Sare
Cum să faceți
- Într-un bol de mixer, amestecă untul cu zahărul (alb și brun) până se topesc granulele. Încorporează apoi oul și esența de vanilie.
- Cerne împreună făina cu un praf de sare și bicarbonatul și adaugă amestecul uscat în compoziția de mai sus. La final, cu o paletă, încorporează chipsurile de ciocolată (sau ciocolată mărunțită).
- Ia cu lingura din compoziție și formează între palme bile din aluatul de biscuiți cu ciocolată. Așază-le pe o farfurie întinsă și dă-o la rece pentru măcar o oră. Cu cât aluatul va fi mai rece înainte de coacere, cu atât biscuiții vor fi mai delicioși.
- Așază bilele de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, și coace la 180 de grade pentru 11-15 minute sau până când marginile biscuiților au devenit aurii. Scoate tava din cuptor și lasă biscuiții cu ciocolată 10-12 minute înainte de a-i scoate pe un grilaj pentru a se răci complet.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini