fbpx

Biscuiți cu ciocolată

biscuiți cu ciocolată

Crocanți la exterior, dar moi și, mai ales, cu multă ciocolată, la interior, acești biscuiți cu ciocolată (sau faimoșii cookies americani) nu sunt greu de pregătit. Sunt minunați lângă un pahar cu lapte, dar și alături de o cafea neagră. 

biscuiți cu ciocolată

Biscuiți cu ciocolată

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitive, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 113 g unt topit

  • 66 g zahăr tos alb

  • 104 g zahăr brun

  • 186 g făină

  • 200 g chipsuri de ciocolată

  • 1 ou mare

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1/2 linguriță de bicarbonat

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un bol de mixer, amestecă untul cu zahărul (alb și brun) până se topesc granulele. Încorporează apoi oul și esența de vanilie.
  • Cerne împreună făina cu un praf de sare și bicarbonatul și adaugă amestecul uscat în compoziția de mai sus. La final, cu o paletă, încorporează chipsurile de ciocolată (sau ciocolată mărunțită).
  • Ia cu lingura din compoziție și formează între palme bile din aluatul de biscuiți cu ciocolată. Așază-le pe o farfurie întinsă și dă-o la rece pentru măcar o oră. Cu cât aluatul va fi mai rece înainte de coacere, cu atât biscuiții vor fi mai delicioși.
  • Așază bilele de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, și coace la 180 de grade pentru 11-15 minute sau până când marginile biscuiților au devenit aurii. Scoate tava din cuptor și lasă biscuiții cu ciocolată 10-12 minute înainte de a-i scoate pe un grilaj pentru a se răci complet.
Tags: