fbpx

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

Dacă sunteți în căutarea unui desert simplu și rapid, rețeta acestor biscuiți cu gem și nucă de cocos este alegerea ideală. Ingredientele sunt foarte accesibile și cu siguranță le aveți deja în cămară. Și dacă nuca de cocos nu e chiar pe placul vostru, o puteți înlocui cu nuci sau alune măcinate fin.

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

22

biscuiți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 125 g zahăr

  • 125 ml ulei de floarea-soarelui

  • 345 g făină

  • 16 g praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Pastă de măceșe (sau gemul preferat)

  • Nucă de cocos

  • Sare

Cum să faceți

  • Bateți ouăle cu un praf de sare, zahărul și vanilia.
  • Încorporați uleiul și apoi făina și praful de copt. Aluatul rezultat nu trebuie frământat, ci amestecat doar cât să devină omogen și să poată fi modelat. Dacă totuși e foarte moale (în funcție de mărimea ouălor folosite) mai adăugați 1-2 linguri rase de făină.
  • Formați biluțe potrivite ca mărime și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceți 15 minute la 200 de grade.
  • Dacă folosiți gem și e mai gros, încălziți-l pe foc până devine mai lichid și îl blendați cu ajutorul mixerului, să aibă consistență fină.
  • Înmuiați biscuiții fierbinți în gem, apoi îi treceți prin nuca de cocos și îi așezați pe platou/grătar.

Rețetă video

Tags: