Dacă sunteți în căutarea unui desert simplu și rapid, rețeta acestor biscuiți cu gem și nucă de cocos este alegerea ideală. Ingredientele sunt foarte accesibile și cu siguranță le aveți deja în cămară. Și dacă nuca de cocos nu e chiar pe placul vostru, o puteți înlocui cu nuci sau alune măcinate fin.
Biscuiți cu gem și nucă de cocos
Porții
22
biscuițiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 ouă
125 g zahăr
125 ml ulei de floarea-soarelui
345 g făină
16 g praf de copt
1 plic de zahăr vanilinat
Pastă de măceșe (sau gemul preferat)
Nucă de cocos
Sare
Cum să faceți
- Bateți ouăle cu un praf de sare, zahărul și vanilia.
- Încorporați uleiul și apoi făina și praful de copt. Aluatul rezultat nu trebuie frământat, ci amestecat doar cât să devină omogen și să poată fi modelat. Dacă totuși e foarte moale (în funcție de mărimea ouălor folosite) mai adăugați 1-2 linguri rase de făină.
- Formați biluțe potrivite ca mărime și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți 15 minute la 200 de grade.
- Dacă folosiți gem și e mai gros, încălziți-l pe foc până devine mai lichid și îl blendați cu ajutorul mixerului, să aibă consistență fină.
- Înmuiați biscuiții fierbinți în gem, apoi îi treceți prin nuca de cocos și îi așezați pe platou/grătar.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete