fbpx

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

  • Home
  • desert
  • BiscuiÈ›i cu gem È™i nucă de cocos
Biscuiți cu gem și nucă de cocos

Dacă sunteți în căutarea unui desert simplu și rapid, rețeta acestor biscuiți cu gem și nucă de cocos este alegerea ideală. Ingredientele sunt foarte accesibile și cu siguranță le aveți deja în cămară. Și dacă nuca de cocos nu e chiar pe placul vostru, o puteți înlocui cu nuci sau alune măcinate fin.

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

Biscuiți cu gem și nucă de cocos

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

22

biscuiți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 125 g zahăr

  • 125 ml ulei de floarea-soarelui

  • 345 g făină

  • 16 g praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Pastă de măceÈ™e (sau gemul preferat)

  • Nucă de cocos

  • Sare

Cum să faceți

  • BateÈ›i ouăle cu un praf de sare, zahărul È™i vanilia.
  • ÃŽncorporaÈ›i uleiul È™i apoi făina È™i praful de copt. Aluatul rezultat nu trebuie frământat, ci amestecat doar cât să devină omogen È™i să poată fi modelat. Dacă totuÈ™i e foarte moale (în funcÈ›ie de mărimea ouălor folosite) mai adăugaÈ›i 1-2 linguri rase de făină.
  • FormaÈ›i biluÈ›e potrivite ca mărime È™i le aÈ™ezaÈ›i pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • CoaceÈ›i 15 minute la 200 de grade.
  • Dacă folosiÈ›i gem È™i e mai gros, încălziÈ›i-l pe foc până devine mai lichid È™i îl blendaÈ›i cu ajutorul mixerului, să aibă consistență fină.
  • ÃŽnmuiaÈ›i biscuiÈ›ii fierbinÈ›i în gem, apoi îi treceÈ›i prin nuca de cocos È™i îi aÈ™ezaÈ›i pe platou/grătar.

Rețetă video

Tags: