![biscuiți cu merișoare](https://cumvaplace.ro/wp-content/uploads/2021/05/biscuiti-cu-merisoare.jpg)
Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple de biscuiți, vă spunem că ați și găsit-o. Acești biscuiți cu merișoare sunt și foarte gustoși, fragezi, și foarte ușor de pregătit. Și dacă nu vă plac merișoarele, le puteți înlocui cu caise sau prune deshidratate, de exemplu. Sau cu bucăți de nucă, ce spuneți?
![biscuiți cu merișoare](https://cumvaplace.ro/wp-content/uploads/2021/05/biscuiti-cu-merisoare-800x530.jpg)
Biscuiți cu merișoare
Porții
25
biscuițiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutestimp de răcire
30
minuteTotal time
25
minutesIngrediente
250 g făină
230 g unt moale, la temperatura camerei
60 g zahăr
30 g merișoare
1 pliculeț de zahăr vanilat
Sare
Cum să faceți
- Bateți untul cu zahărul și vanilia pentru 3-4 minute.
- Separat, cerneți împreună faina cu un praf de sare și, cu mixerul mergând, încorporați amestecul în crema de unt.
- Adăugați merișoarele și puneți compoziția pe o folie alimentară. Rulați cu grijă și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Sau la congelator pentru 15-20 de minute.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade și tapetați cu hârtie de copt două tăvi de cuptor.
- Presărați puțină făină pe un tocător și tăiați aluatul în felii potrivit de groase (nu mai groase de 1 cm). Așezați-le pe tăvi și coaceți 10-15 minute.
- După ce ați scos tăvile din cuptor, lăsați biscuiții să se stea 2-3 minute și îi puneți apoi pe un grătar, să se răcească. Îi puteți păstra într-o cutie metalică sau într-un borcan până la o săptămână.
Tags: merișoare
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete