fbpx

Biscuiți cu merișoare

biscuiți cu merișoare

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple de biscuiți, vă spunem că ați și găsit-o. Acești biscuiți cu merișoare sunt și foarte gustoși, fragezi, și foarte ușor de pregătit. Și dacă nu vă plac merișoarele, le puteți înlocui cu caise sau prune deshidratate, de exemplu. Sau cu bucăți de nucă, ce spuneți?

biscuiți cu merișoare

Biscuiți cu merișoare

5.0 from 2 votes
Course: gustare, desertDifficulty: ușor
Porții

25

biscuiți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
timp de răcire

30

minute
Total time

25

minutes

Ingrediente

  • 250 g făină

  • 230 g unt moale, la temperatura camerei

  • 60 g zahăr

  • 30 g merișoare

  • 1 pliculeț de zahăr vanilat

  • Sare

Cum să faceți

  • Bateți untul cu zahărul și vanilia pentru 3-4 minute.
  • Separat, cerneți împreună faina cu un praf de sare și, cu mixerul mergând, încorporați amestecul în crema de unt.
  • Adăugați merișoarele și puneți compoziția pe o folie alimentară. Rulați cu grijă și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Sau la congelator pentru 15-20 de minute.
  • Încingeți cuptorul la 180 de grade și tapetați cu hârtie de copt două tăvi de cuptor.
  • Presărați puțină făină pe un tocător și tăiați aluatul în felii potrivit de groase (nu mai groase de 1 cm). Așezați-le pe tăvi și coaceți 10-15 minute.
  • După ce ați scos tăvile din cuptor, lăsați biscuiții să se stea 2-3 minute și îi puneți apoi pe un grătar, să se răcească. Îi puteți păstra într-o cutie metalică sau într-un borcan până la o săptămână.

Tags: