fbpx

Biscuiți cu ovăz și merișoare

biscuiți cu ovăz și merișoare

Cookies sunt niște fursecuri sau biscuiți după care americanii se dau în vânt. Dar indiferent cum le-ați spune, se pregătesc foarte ușor. Plecând de la rețeta de bază, unt moale frecat cu zahăr, am pregătit niște biscuiți cu ovăz și merișoare deshidratate (fructe uscate, fără zahăr!), ușor crocanți și cu miezul moale.

biscuiți cu ovăz și merișoare

Biscuiți cu ovăz și merișoare

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

25

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

12

minutes
Total time

22

minutes

Ingrediente

  • 180 g făină

  • 1 linguriță de bicarbonat

  • 1 linguriță de scorțișoară

  • 225 g unt moale

  • 200 g zahăr brun

  • 50 g zahăr alb

  • 2 ouă la temperatura camerei

  • 1 linguriță de vanilie

  • 250 g fulgi de ovăz

  • 170 g merișoare

  • Sare

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie pergament.
  • Amestecați făina cu bicarbonatul, scorțișoara și un praf de sare.
  • Într-un castron mare bateți cu mixerul untul și cele două tipuri de zahăr*, la viteză medie, aproximativ 2 minute.
  • Adăugați ouăle, unul câte unul, apoi puneți și vanilia.
  • Cu mixerul la viteză mică, adăugați amestecul de făină, doar cât să se încorporeze.
  • La final, puneți ovăzul și merisoarele.
  • Folosind o lingură puneți amestecul de biscuiți pe tavă. Coaceți aproximativ 12-14 minute.
  • Lăsați biscuiții cu ovăz și merișoare să se răcească timp de 2 minute, apoi îi scoateți pe un grătar.

Rețetă video

notă

  • Puteți folosi un singur tip de zahăr, doar brun sau doar alb.
  • Dacă folosiți merișoare confiate (acoperite cu o peliculă fină de zahăr), micșorați cantitatea de zahăr din compoziția de biscuiți.
Tags: