Cookies sunt niște fursecuri sau biscuiți după care americanii se dau în vânt. Dar indiferent cum le-ați spune, se pregătesc foarte ușor. Plecând de la rețeta de bază, unt moale frecat cu zahăr, am pregătit niște biscuiți cu ovăz și merișoare deshidratate (fructe uscate, fără zahăr!), ușor crocanți și cu miezul moale.
Biscuiți cu ovăz și merișoare
Porții
25
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
12
minutesTotal time
22
minutesIngrediente
180 g făină
1 linguriță de bicarbonat
1 linguriță de scorțișoară
225 g unt moale
200 g zahăr brun
50 g zahăr alb
2 ouă la temperatura camerei
1 linguriță de vanilie
250 g fulgi de ovăz
170 g merișoare
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie pergament.
- Amestecați făina cu bicarbonatul, scorțișoara și un praf de sare.
- Într-un castron mare bateți cu mixerul untul și cele două tipuri de zahăr*, la viteză medie, aproximativ 2 minute.
- Adăugați ouăle, unul câte unul, apoi puneți și vanilia.
- Cu mixerul la viteză mică, adăugați amestecul de făină, doar cât să se încorporeze.
- La final, puneți ovăzul și merisoarele.
- Folosind o lingură puneți amestecul de biscuiți pe tavă. Coaceți aproximativ 12-14 minute.
- Lăsați biscuiții cu ovăz și merișoare să se răcească timp de 2 minute, apoi îi scoateți pe un grătar.
Rețetă video
notă
- Puteți folosi un singur tip de zahăr, doar brun sau doar alb.
- Dacă folosiți merișoare confiate (acoperite cu o peliculă fină de zahăr), micșorați cantitatea de zahăr din compoziția de biscuiți.
Tags: fulgi de ovăzmerișoare
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete