fbpx

Biscuiți cu ovăz și merișoare

  • Home
  • desert
  • BiscuiÈ›i cu ovăz È™i meriÈ™oare
biscuiți cu ovăz și merișoare

Cookies sunt niște fursecuri sau biscuiți după care americanii se dau în vânt. Dar indiferent cum le-ați spune, se pregătesc foarte ușor. Plecând de la rețeta de bază, unt moale frecat cu zahăr, am pregătit niște biscuiți cu ovăz și merișoare deshidratate (fructe uscate, fără zahăr!), ușor crocanți și cu miezul moale.

biscuiți cu ovăz și merișoare

Biscuiți cu ovăz și merișoare

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

25

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

12

minutes
Total time

22

minutes

Ingrediente

  • 180 g făină

  • 1 linguriță de bicarbonat

  • 1 linguriță de scorÈ›iÈ™oară

  • 225 g unt moale

  • 200 g zahăr brun

  • 50 g zahăr alb

  • 2 ouă la temperatura camerei

  • 1 linguriță de vanilie

  • 250 g fulgi de ovăz

  • 170 g meriÈ™oare

  • Sare

Cum să faceți

  • PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 de grade. TapetaÈ›i o tavă cu hârtie pergament.
  • AmestecaÈ›i făina cu bicarbonatul, scorÈ›iÈ™oara È™i un praf de sare.
  • ÃŽntr-un castron mare bateÈ›i cu mixerul untul È™i cele două tipuri de zahăr*, la viteză medie, aproximativ 2 minute.
  • AdăugaÈ›i ouăle, unul câte unul, apoi puneÈ›i È™i vanilia.
  • Cu mixerul la viteză mică, adăugaÈ›i amestecul de făină, doar cât să se încorporeze.
  • La final, puneÈ›i ovăzul È™i merisoarele.
  • Folosind o lingură puneÈ›i amestecul de biscuiÈ›i pe tavă. CoaceÈ›i aproximativ 12-14 minute.
  • LăsaÈ›i biscuiÈ›ii cu ovăz È™i meriÈ™oare să se răcească timp de 2 minute, apoi îi scoateÈ›i pe un grătar.

Rețetă video

notă

  • PuteÈ›i folosi un singur tip de zahăr, doar brun sau doar alb.
  • Dacă folosiÈ›i meriÈ™oare confiate (acoperite cu o peliculă fină de zahăr), micÈ™oraÈ›i cantitatea de zahăr din compoziÈ›ia de biscuiÈ›i.
Tags: