fbpx

Biscuiți cu ovăz și stafide

Biscuiți cu ovăz și stafide

Cafeaua de dimineață va fi întotdeauna mai bună cu acești biscuiți cu ovăz și stafide alături. Iar dacă nu vă plac stafidele, le puteți înlocui cu merișoare, afine ori caise deshidratate sau cu orice alt fruct care vă place. 

Puteți pregăti din timp aluatul și îl păstrați apoi în frigider până la 3 zile, bine sigilat cu o folie alimentară. După ce-l scoateți de la frigider, dacă este prea tare pentru a-l modela, lăsați aluatul să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute.

Biscuiți cu ovăz și stafide

Biscuiți cu ovăz și stafide

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

24

biscuiți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp de răcire

30

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 125 g făină

  • 150 g fulgi de ovăz

  • 115 g unt moale, la temperatura camerei

  • 150 g zahăr

  • 1 ou mare, la temperatura camerei

  • 150 g stafide

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

  • 1/2 linguriță bicarbonat (sau praf de copt)

  • 1/4 linguriță sare

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați și fulgii de ovăz, amestecați și dați deoparte.
  • Cu ajutorul mixerului cu palete bateți untul, zahărul timp de 1-2 minute sau până când se combină bine. Adăugați oul și vanilia și amestecați până se omogenizează complet.
  • Adăugați ingredientele uscate și continuați să amestecați la viteză mică până când se combină, apoi puneți și stafidele. Acoperiți castronul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați două tăvi cu foi de copt. Scoateți aluatul din frigider și luați cu lingurița din compoziția de biscuiți, apoi așezați grămăjoare pe tăvile tapetate. Asigurați-vă că lăsați puțin spațiu între ele.
  • Coaceți timp de 10 până la 12 minute sau până când marginile fursecurilor sunt ușor aurii. Scoateți din cuptor și lăsați biscuiții se mai stea 5-6 minute pe tăvi, apoi îi așezați pe un grătar, să se răcească complet.

notă

  • Nu am înmuiat stafidele, dar dacă doriți s-o faceți, le lăsați în apă caldă pentru 10 minute, apoi le scurgeți și ștergeți foarte bine cu un prosop de hârtie înainte de a le amesteca în aluatul de biscuiți.
Tags: