fbpx

Biscuiți fără zahăr și gluten

Biscuiți fără zahăr și gluten

Acești biscuiți fără zahăr și gluten sunt la fel de ușor de făcut pe cât sunt de mâncat! Pentru a-i îndulci am folosit un înlocuitor 100% natural din extract de stevia și eritritol, pe care l-am măcinat în râșnița pentru cafea. Iar dacă nu aveți făină de migdale, puteți măcina câteva migdale împreună cu puțin amidon de porumb, astfel încât să obțineți textura aerată a unei făini.

Biscuiți fără zahăr și gluten

Biscuiți fără zahăr și gluten

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

18

biscuiți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 60 g unt moale

  • 20 g înlocuitor de zahăr (pudră)

  • 120 g făină de migdale

  • 1/2 linguriță de esență de migdale

  • Ciocolată fără zahăr pentru glazură

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 165 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
  • Amestecați foarte bine untul cu înlocuitorul de zahăr (l-am măcinat în râșnița de cafea pentru a-l încorpora mai ușor în crema de unt). Adăugați aroma și făina de migdale.
  • Modelați aluatul sub formă de bile. Le așezați apoi pe tava pregătită.
  • Coaceți biscuiții fără zahăr și gluten 10-12 minute sau până când au devenit aurii. Scoateți tava și după ce s-au răcit, decorați biscuiții cu ciocolata fără zahăr topită separat.

Rețetă video

Sfaturi

  • În funcție de gust, mai puteți adăuga în compoziția de biscuiți fără zahăr și gluten 20 g de migdale tocate fin și ½ linguriță de esență de vanilie.
Tags: