fbpx

Blat de tort din pandișpan

Cum facem blat de tort din pandișpan

Cea mai simplă rețetă de blat de tort din pandișpan, fără praf de copt. Cantitățile prezentate sunt pentru o formă de tort cu diametru de 22 cm.

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 140 g zahăr tos

  • 150 g făină

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Coajă de lămâie (netratată)

  • Sare

Cum să faceți

  • Bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul. După ce spuma s-a format, încorporați zahărul și vanilia.
  • Adăugați gălbenușurile în spuma de albușuri și mai amestecați cu mixerul câteva secunde.
  • Cerneți deasupra făina, radeți și puțină coajă de lămâie și încorporați ingredientele uscate cu ajutorul unui tel/spatulă.
  • Turnați compoziția într-o tavă rotundă cu pereți detașabili (am folosit una cu diametrul de 22 cm), tapetată cu hârtie.
  • Coaceți 20-25 de minute la 165 de grade, de preferat cu ventilația pornită. Tăiați blatul de tort din pandișpan numai după ce s-a răcit.
Tags: