Cea mai simplă rețetă de blat de tort din pandișpan, fără praf de copt. Cantitățile prezentate sunt pentru o formă de tort cu diametru de 22 cm.
Ingrediente
6 ouă
140 g zahăr tos
150 g făină
1 plic de zahăr vanilinat
Coajă de lămâie (netratată)
Sare
Cum să faceți
- Bateți albușurile și un praf de sare cu mixerul. După ce spuma s-a format, încorporați zahărul și vanilia.
- Adăugați gălbenușurile în spuma de albușuri și mai amestecați cu mixerul câteva secunde.
- Cerneți deasupra făina, radeți și puțină coajă de lămâie și încorporați ingredientele uscate cu ajutorul unui tel/spatulă.
- Turnați compoziția într-o tavă rotundă cu pereți detașabili (am folosit una cu diametrul de 22 cm), tapetată cu hârtie.
- Coaceți 20-25 de minute la 165 de grade, de preferat cu ventilația pornită. Tăiați blatul de tort din pandișpan numai după ce s-a răcit.