Simplu și rapid de pregătit, consistente și sănătoase aceste bomboane cu fructe uscate! Noi le-am pregătit cu ingredientele pe care le aveam deja în cămară, dar v-am lăsat și câteva sugestii de ingrediente care pot fi înlocuite. Poate le aveți și nu mai trebuie să dați fuga la supermarket pentru ele!
Bomboane cu fructe uscate
Bucăți
20
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
10 curmale (sau prune uscate, dar nu din cele afumate)
90 g fulgi de ovăz (sau biscuiți pisați)
35 g merișoare (sau stafide)
50 g semințe de dovleac
1 linguriță de coajă de portocale (opțional)
1 lingură de unt de arahide
Cum să faceți
- Într-un blender, puneți curmalele tăiate, să se omogenizeze mai ușor și mai repede, și mixați până se transformă în pastă. Transferați-o într-un castron.
- Adăugați fulgii de ovăz, merișoarele și semințele de dovleac tocate cu un cuțit, coaja de portocală (sau de lămâie) rasă și o lingură de unt de arahide. Amestecați până se combină bine și dacă amestecul nu e omogen, nu se poate modela ușor, mai adăugați unt de arahide (câte o linguriță), până ajunge la consistența potrivită.
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Folosiți mâinile umede pentru a modela în bile câte o lingură de amestec de curmale.
- Așezați-le pe tava pregătită. Puneți apoi la frigider pentru măcar o oră înainte de a le mânca.
- Dacă le puneți într-un recipient etanș, puteți păstra bomboanele cu fructe uscate până la 2 săptămâni.
Sfaturi
- Dacă fulgii de ovăz sunt mai mari, îi mixați 1-2 secunde într-un blender înainte de a-i folosi în rețeta de bomboane cu fructe uscate,
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete