Bomboanele cu fulgi de ovăz și vișine sunt 100% naturale, fără zahăr adăugat și o opțiune sănătoasă pentru gustare sau desert. După ce le pregătiți, păstrați bomboanele la frigider. Și vă spunem un secret: devin mai bune și moi de la o zi la alta.
Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine
Servings
27
servingsPrep time
15
minutesCooking time
40
minutesTotal time
0
minutesIngrediente
200 g fulgi de ovăz (am ales unii mai fini)
170 g vișine congelate (sau orice alt fruct)
150 g prune uscate (fără sâmburi)
2 lingurițe de esență de vanilie
Coajă de lămâie/portocală
- Pentru decor
100 g ciocolată neagră (am folosit cu 80% cacao)
Fulgi de cocos
Cum să faceți
- Într-un blender puneți fulgii de ovăz, prunele uscate, fructele congelate, aroma și coaja unei lămâi. Mixați 3-4 minute, cât să obțineți o compoziție omogenă.
- Luați câte o linguriță din compoziție și modelați bomboanele.
- Topiți ciocolata la baie de aburi sau în microunde și o lăsați un minut să se răcorească.
- Turnați ciocolata topită în fir subțire pentru bomboane. Sau, treceți bomboanele prin ciocolată. La final, presărați fulgi de cocos. Păstrați bomboanele la frigider până la o săptămână.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete