fbpx

Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine

Bomboanele cu fulgi de ovăz și vișine sunt 100% naturale, fără zahăr adăugat și o opțiune sănătoasă pentru gustare sau desert. După ce le pregătiți, păstrați bomboanele la frigider. Și vă spunem un secret: devin mai bune și moi de la o zi la alta.

Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine

5.0 from 1 vote
Course: de post, desert, ușor și repede
Servings

27

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

0

minutes

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovăz (am ales unii mai fini)

  • 170 g vișine congelate (sau orice alt fruct)

  • 150 g prune uscate (fără sâmburi)

  • 2 lingurițe de esență de vanilie

  • Coajă de lămâie/portocală

  • Pentru decor
  • 100 g ciocolată neagră (am folosit cu 80% cacao)

  • Fulgi de cocos

Cum să faceți

  • Într-un blender puneți fulgii de ovăz, prunele uscate, fructele congelate, aroma și coaja unei lămâi. Mixați 3-4 minute, cât să obțineți o compoziție omogenă.
  • Luați câte o linguriță din compoziție și modelați bomboanele.
  • Topiți ciocolata la baie de aburi sau în microunde și o lăsați un minut să se răcorească.
  • Turnați ciocolata topită în fir subțire pentru bomboane. Sau, treceți bomboanele prin ciocolată. La final, presărați fulgi de cocos. Păstrați bomboanele la frigider până la o săptămână.

Rețetă video