fbpx

Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine

  • Home
  • de post
  • Bomboane cu fulgi de ovăz È™i viÈ™ine

Bomboanele cu fulgi de ovăz și vișine sunt 100% naturale, fără zahăr adăugat și o opțiune sănătoasă pentru gustare sau desert. După ce le pregătiți, păstrați bomboanele la frigider. Și vă spunem un secret: devin mai bune și moi de la o zi la alta.

Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine

5.0 from 1 vote
Course: de post, desert, ușor și repede
Servings

27

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

0

minutes

Ingrediente

  • 200 g fulgi de ovăz (am ales unii mai fini)

  • 170 g viÈ™ine congelate (sau orice alt fruct)

  • 150 g prune uscate (fără sâmburi)

  • 2 linguriÈ›e de esență de vanilie

  • Coajă de lămâie/portocală

  • Pentru decor
  • 100 g ciocolată neagră (am folosit cu 80% cacao)

  • Fulgi de cocos

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un blender puneÈ›i fulgii de ovăz, prunele uscate, fructele congelate, aroma È™i coaja unei lămâi. MixaÈ›i 3-4 minute, cât să obÈ›ineÈ›i o compoziÈ›ie omogenă.
  • LuaÈ›i câte o linguriță din compoziÈ›ie È™i modelaÈ›i bomboanele.
  • TopiÈ›i ciocolata la baie de aburi sau în microunde È™i o lăsaÈ›i un minut să se răcorească.
  • TurnaÈ›i ciocolata topită în fir subÈ›ire pentru bomboane. Sau, treceÈ›i bomboanele prin ciocolată. La final, presăraÈ›i fulgi de cocos. PăstraÈ›i bomboanele la frigider până la o săptămână.

Rețetă video