fbpx

Bomboane Raffaello

comboane raffaello de casă

Aceste bomboane Raffaello, cu gust fin și delicat de nucă de cocos, se pot transforma foarte ușor într-un cadou perfect pentru sărbători. Sau pot fi un desert de neprețuit pentru cei dragi, de lângă voi. Vedeți rețeta video, să vă convingeți cât de ușor le-am făcut noi.

comboane raffaello de casă

Bomboane Raffaello

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

25

bucăți
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g lapte praf

  • 100 g unt, la temperatura camerei

  • 70 g zahăr pudră

  • 100 g fulgi de cocos

  • 50 ml apă

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 50 g migdale, curățate de coajă

  • sare

  • Pentru decor
  • 50 g fulgi de cocos

Cum să faceți

  • Într-un vas, puneți pe foc potrivit zahărul și apa. Când siropul s-a legat, adăugați zahărul vanilinat, untul și un praf de sare. Dacă untul e la temperatura camerei, se va topi mai repede. Luați de pe foc imediat ce ingredientele s-au omogenizat.
  • Între timp, amestecați laptele praf cu fulgii de cocos (de preferat să fie neîndulciți) și încorporați totul în sirop.
  • Amestecați repede, cât timp compoziția e caldă, altfel se întărește și vă va fi mai greu. Dacă cumva vi s-a întâmplat asta, adăugați câte o lingură cu apă fierbinte, amestecând imediat. Nu turnați multă apă dintr-o dată! Când compoziția a devenit ușor de modelat, acoperiți cu o folie și lăsați să se răcorească puțin.
  • Luați cu lingurița din compoziția de bomboane Raffaello, aplatizați în palmă și puneți în mijloc câte o migdală și formați apoi biluțe. Tăvăliți-le prin fulgii de cocos (pentru decor) și asta a fost tot. Păstrați-le la frigider, într-un recipient acoperit (să nu ”împrumute” mirosuri și să nu se usuce).

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă place aroma migdalei, adăugați în compoziția de bomboane și un strop de esență.
Tags: