Aceste bomboane Raffaello, cu gust fin și delicat de nucă de cocos, se pot transforma foarte ușor într-un cadou perfect pentru sărbători. Sau pot fi un desert de neprețuit pentru cei dragi, de lângă voi. Vedeți rețeta video, să vă convingeți cât de ușor le-am făcut noi.
Bomboane Raffaello
Porții
25
bucățiTimp total
30
minutesIngrediente
200 g lapte praf
100 g unt, la temperatura camerei
70 g zahăr pudră
100 g fulgi de cocos
50 ml apă
1 plic de zahăr vanilinat
50 g migdale, curățate de coajă
sare
- Pentru decor
50 g fulgi de cocos
Cum să faceți
- Într-un vas, puneți pe foc potrivit zahărul și apa. Când siropul s-a legat, adăugați zahărul vanilinat, untul și un praf de sare. Dacă untul e la temperatura camerei, se va topi mai repede. Luați de pe foc imediat ce ingredientele s-au omogenizat.
- Între timp, amestecați laptele praf cu fulgii de cocos (de preferat să fie neîndulciți) și încorporați totul în sirop.
- Amestecați repede, cât timp compoziția e caldă, altfel se întărește și vă va fi mai greu. Dacă cumva vi s-a întâmplat asta, adăugați câte o lingură cu apă fierbinte, amestecând imediat. Nu turnați multă apă dintr-o dată! Când compoziția a devenit ușor de modelat, acoperiți cu o folie și lăsați să se răcorească puțin.
- Luați cu lingurița din compoziția de bomboane Raffaello, aplatizați în palmă și puneți în mijloc câte o migdală și formați apoi biluțe. Tăvăliți-le prin fulgii de cocos (pentru decor) și asta a fost tot. Păstrați-le la frigider, într-un recipient acoperit (să nu ”împrumute” mirosuri și să nu se usuce).
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă place aroma migdalei, adăugați în compoziția de bomboane și un strop de esență.
Tags: nucă de cocos
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete