fbpx

Brioșe cu banane și nuci

brioșe cu banane și nuci

Pentru un mic-dejun târziu sau o gustare în timp ce stai la televizor, nu este nevoie de mari pregătiri și nici de timp îndelungat de preparare. Pentru rețeta noastră de brioșe cu banane și nuci îți ajung 15 minute.

brioșe cu banane și nuci

Brioșe cu banane și nuci

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitive, mic-dejunDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • Ingrediente uscate
  • 250 g făină

  • 1/2 linguriță de praf de copt

  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • 100 g zahăr pudră

  • Ingrediente umede
  • 75 g unt topit

  • 2 ouă

  • 2 banane mari sau 3 mai mici, bine coapte

  • 125 g sana

  • Pentru decor
  • câteva nuci

Cum să faceți

  • Încălzește cuptorul la 190℃
  • Pregătește o tavă de brioșe, cu 6 sau 12 forme, depinde cum îți plac de mari.
  • Pune într-un vas mai mare făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul pudră.
  • Separat, bate ouăle cu sana și amestecă bananele zdrobite cu furculița, apoi toarnă deasupra untul topit.
  • Pune toate ingredientele umede peste cele uscate și amestecă totul cu spatula de silicon sau cu o lingură mare.
  • Toarnă compoziția în tava de brioșe și decorează cu nuci, întregi sau sparte, cum le preferi
  • Brioșele cu banane și nuci au nevoie de 25-30 de minute la cuptor, în varianta tăvii cu 12 forme, ori de 40 de minute pentru cele mari. Testul cu scobitoarea îți poate fi de ajutor, dar sunt cu siguranță gata când au crusta crăpată și o culoare ușor arămie.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal