Pentru un mic-dejun târziu sau o gustare în timp ce stai la televizor, nu este nevoie de mari pregătiri și nici de timp îndelungat de preparare. Pentru rețeta noastră de brioșe cu banane și nuci îți ajung 15 minute.
Brioșe cu banane și nuci
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
- Ingrediente uscate
250 g făină
1/2 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
100 g zahăr pudră
- Ingrediente umede
75 g unt topit
2 ouă
2 banane mari sau 3 mai mici, bine coapte
125 g sana
- Pentru decor
câteva nuci
Cum să faceți
- Încălzește cuptorul la 190℃
- Pregătește o tavă de brioșe, cu 6 sau 12 forme, depinde cum îți plac de mari.
- Pune într-un vas mai mare făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul pudră.
- Separat, bate ouăle cu sana și amestecă bananele zdrobite cu furculița, apoi toarnă deasupra untul topit.
- Pune toate ingredientele umede peste cele uscate și amestecă totul cu spatula de silicon sau cu o lingură mare.
- Toarnă compoziția în tava de brioșe și decorează cu nuci, întregi sau sparte, cum le preferi
- Brioșele cu banane și nuci au nevoie de 25-30 de minute la cuptor, în varianta tăvii cu 12 forme, ori de 40 de minute pentru cele mari. Testul cu scobitoarea îți poate fi de ajutor, dar sunt cu siguranță gata când au crusta crăpată și o culoare ușor arămie.
Tags: banane
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete