fbpx

Brioșe cu cafea

Brioșe cu cafea

Dacă iubiți aroma și gustul cafelei, aceste brioșe cu cafea vor fi exact pe gustul vostru. Sunt simple, pufoase, cu miez umed și ușor de făcut. Bucurați-vă de ele lângă cafeaua de dimineață sau lângă un ceai ori lapte, #cumvăplace.

Brioșe cu cafea

Brioșe cu cafea

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

brioșe
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 180 g 180 făină

  • 250 g 250 zahăr

  • 20 g 20 cacao

  • 60 ml 60 cafea fierbinte (fără zahăr)

  • 60 g 60 smântână

  • 120 ml 120 lapte bătut

  • 2 2 ouă

  • 80 ml 80 ulei de floarea-soarelui

  • 6 g 6 praf de copt

  • 1 1 plic de zahăr vanilinat

  • sare

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade.
  • Amestecați ingredientele uscate – făina, zahărul, cacaua, praful de copt și sarea.
  • Separat, amestecați ingredientele umede- smântâna, laptele bătut, ouăle și uleiul, apoi cafeaua fierbinte.
  • Încorporați ingredientele umede în cele uscate și amestecați foarte bine.
  • Turnați compoziția în formele de copt și coaceți 15-20 de minute sau până ce scobitoarea-test iese curată din compoziție.

Rețetă video

Tags: