fbpx

Brioșe cu iaurt și afine

Sunt cele mai ușoare și mai pufoase brioșe cu iaurt și afine pe care le-am mâncat vreodată. Sunt foarte ușor de făcut – doar încorporați ingredientele umede în cele uscate, amestecați și coaceți. Atât de simplu este totul!

Brioșe cu iaurt și afine

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Bucăți

12

bucăți
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 300 g făină

  • 200 g iaurt tip grecesc

  • 250 g afine

  • 3 linguri de lapte

  • 1/2 pachet de praf de copt

  • 1/2 linguriță bicarbonat

  • 1 pliculeț de zahăr vanilinat

  • 100 g zahăr tos

  • 2 ouă

  • 150 ml ulei

  • Sare

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
  • Combinați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și un praf de sare într-un castron încăpător.
  • Separat, bateți ouăle cu uleiul, iaurtul și laptele
  • Încorporați ingredientele umede peste cele uscate, iar la final puneți și afinele. Adăugați puțin mai mult lapte dacă amestecul încă pare prea gros (consistența aluatului poate varia în funcție de marca de iaurt pe care o folosiți).
  • Turnați aluatul în formele de brioșe apoi coaceți timp de 17 până la 20 de minute sau până când prăjiturelele au crescut și au devenit aurii. Eventual, le puteți testa cu scobitoarea, dacă iese curată din mijlocul unei brioșe.
  • După ce se răcesc, le păstrați într-un recipient (cutie/borcan) închis ermetic.
Tags: