
Sunt cele mai ușoare și mai pufoase brioșe cu iaurt și afine pe care le-am mâncat vreodată. Sunt foarte ușor de făcut – doar încorporați ingredientele umede în cele uscate, amestecați și coaceți. Atât de simplu este totul!

Brioșe cu iaurt și afine
Bucăți
12
bucățiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
300 g făină
200 g iaurt tip grecesc
250 g afine
3 linguri de lapte
1/2 pachet de praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
1 pliculeț de zahăr vanilinat
100 g zahăr tos
2 ouă
150 ml ulei
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
- Combinați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și un praf de sare într-un castron încăpător.
- Separat, bateți ouăle cu uleiul, iaurtul și laptele
- Încorporați ingredientele umede peste cele uscate, iar la final puneți și afinele. Adăugați puțin mai mult lapte dacă amestecul încă pare prea gros (consistența aluatului poate varia în funcție de marca de iaurt pe care o folosiți).
- Turnați aluatul în formele de brioșe apoi coaceți timp de 17 până la 20 de minute sau până când prăjiturelele au crescut și au devenit aurii. Eventual, le puteți testa cu scobitoarea, dacă iese curată din mijlocul unei brioșe.
- După ce se răcesc, le păstrați într-un recipient (cutie/borcan) închis ermetic.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete