fbpx

Brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

  • Home
  • desert
  • BrioÈ™e cu vanilie È™i ganache de ciocolată
brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

Brioșele sunt o plăcere vinovată. Sunt atât de ușor de pregătit încât nu ai de ce să-ți refuzi o bucurie. Noi am făcut azi cea mai simplă rețetă, doar că le-am adăugat o cremă fină de ciocolată, să fie și mai intensă bucuria gustului. Vedeți cum am făcut rețeta de brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată și apucați-vă de treabă. În 30 de minute, veți avea un desert minunat!

brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

Brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

brioșe
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • Pentru brioÈ™e
  • 250 g faină

  • 3 ouă

  • 150 g zahăr tos

  • 100 g unt, 80% grăsime, la temperatura camerei

  • 80 ml lapte

  • 1 plic de praf de copt

  • 2 plicuri de zahăr vanilinat

  • Fructe pentru decor (opÈ›ional)

  • Sare

  • Pentru ganache de ciocolată
  • 100 g ciocolată, 50% cacao

  • 150 ml smântână pentru friÈ™că

  • 50 g unt

  • 1 linguriță de esență de rom

Cum să faceți

  • Pentru ganache, rupeÈ›i ciocolata în bucățele. ÃŽncălziÈ›i smântâna până ajunge la temperatura de fierbere, fără s-o daÈ›i în clocot, È™i turnaÈ›i-o peste ciocolată. LăsaÈ›i deoparte, fără să amestecaÈ›i, 2-3 minute, apoi omogenizaÈ›i cu ajutorul unui tel. AdăugaÈ›i untul È™i aroma, amestecaÈ›i până obÈ›ineÈ›i o cremă fină. LăsaÈ›i să ajungă la temperatura camerei, acoperiÈ›i vasul cu o folie È™i daÈ›i-l la rece 2-3 ore. După ce amestecul s-a răcit/întărit bine, mixaÈ›i câteva minute, doar până obÈ›ineÈ›i o cremă aerată È™i foarte fină. VedeÈ›i È™i reÈ›eta video, să vă convingeÈ›i cât e de uÈ™or de pregătit.
  • Pentru brioÈ™e, amestecaÈ›i bine untul moale cu zahărul tos È™i vanilia. AdăugaÈ›i ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
  • Apoi încorporaÈ›i laptele È™i făina amestecată cu praful de copt È™i un praf de sare.
  • TurnaÈ›i compoziÈ›ia în tava de brioÈ™e È™i daÈ›i la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. După ce au crescut È™i s-au rumenit frumos, încercaÈ›i-le cu o scobitoare. Dacă iese curată, brioÈ™ele sunt gata.
  • După ce s-au răcorit, decoraÈ›i brioÈ™ele cu crema ganache de ciocolată È™i câte o zmeură/căpÈ™ună sau orice alt fruct (opÈ›ional).
  • Nouă ne-au ieÈ™it 12 brioÈ™e.

Rețetă video

Tags: