fbpx

Brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

  • Home
  • desert
  • Brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată
brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

Brioșele sunt o plăcere vinovată. Sunt atât de ușor de pregătit încât nu ai de ce să-ți refuzi o bucurie. Noi am făcut azi cea mai simplă rețetă, doar că le-am adăugat o cremă fină de ciocolată, să fie și mai intensă bucuria gustului. Vedeți cum am făcut rețeta de brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată și apucați-vă de treabă. În 30 de minute, veți avea un desert minunat!

brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

Brioșe cu vanilie și ganache de ciocolată

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

brioșe
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • Pentru brioșe
  • 250 g 250 faină

  • 3 3 ouă

  • 150 g 150 zahăr tos

  • 100 g 100 unt, 80% grăsime, la temperatura camerei

  • 80 ml 80 lapte

  • 1 plic 1 de praf de copt

  • 2 plicuri 2 de zahăr vanilinat

  • Fructe pentru decor (opțional)

  • Sare

  • Pentru ganache de ciocolată
  • 100 g 100 ciocolată, 50% cacao

  • 150 ml 150 smântână pentru frișcă

  • 50 g 50 unt

  • 1 linguriță 1 de esență de rom

Cum să faceți

  • Pentru ganache, rupeți ciocolata în bucățele. Încălziți smântâna până ajunge la temperatura de fierbere, fără s-o dați în clocot, și turnați-o peste ciocolată. Lăsați deoparte, fără să amestecați, 2-3 minute, apoi omogenizați cu ajutorul unui tel. Adăugați untul și aroma, amestecați până obțineți o cremă fină. Lăsați să ajungă la temperatura camerei, acoperiți vasul cu o folie și dați-l la rece 2-3 ore. După ce amestecul s-a răcit/întărit bine, mixați câteva minute, doar până obțineți o cremă aerată și foarte fină. Vedeți și rețeta video, să vă convingeți cât e de ușor de pregătit.
  • Pentru brioșe, amestecați bine untul moale cu zahărul tos și vanilia. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
  • Apoi încorporați laptele și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare.
  • Turnați compoziția în tava de brioșe și dați la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. După ce au crescut și s-au rumenit frumos, încercați-le cu o scobitoare. Dacă iese curată, brioșele sunt gata.
  • După ce s-au răcorit, decorați brioșele cu crema ganache de ciocolată și câte o zmeură/căpșună sau orice alt fruct (opțional).
  • Nouă ne-au ieșit 12 brioșe.

Rețetă video

Tags: