fbpx

Budincă de căpșuni

Budincă de căpșuni

Cremoasă, potrivit de dulce, budinca de căpșuni are doar câteva ingrediente și se prepară în cel mult 15 minute. Nu conține ouă și gluten.

Budincă de căpșuni

Budincă de căpșuni

4.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 kg căpÈ™uni

  • 100 ml apă

  • 100 g zahăr

  • 90 g amidon

  • Zeamă de lămâie

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Iaurt grecesc sau friÈ™că

Cum să faceți

  • TransformaÈ›i căpÈ™unile într-un sos gros. Noi am folosit blenderul vertical, dar È™i un blender vă este de ajutor.
  • ÃŽntr-un vas de gătit cu fund mai gros, de preferat, amestecaÈ›i amidonul cu zahărul È™i vanilia, apoi turnaÈ›i sosul gros de fructe, amestecând bine să nu se formeze cocoloaÈ™e.
  • Mai puneÈ›i È™i zeama de la o lămâie, să-È™i păstreze culoarea, È™i subÈ›iaÈ›i cu apa rece. PuneÈ›i vasul pe foc È™i gătiÈ›i 8-10 minute, cât să capete consistenÈ›a cremoasă a unei budinci.
  • O turnaÈ›i în cupe, pahare sau boluri mai mici, È™i intercalaÈ›i straturile de budincă de căpÈ™uni cu iaurt grecesc sau friÈ™că proaspăt bătută.

Rețetă video

Tags: