Cremoasă, potrivit de dulce, budinca de căpșuni are doar câteva ingrediente și se prepară în cel mult 15 minute. Nu conține ouă și gluten.
Budincă de căpșuni
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
1 kg căpșuni
100 ml apă
100 g zahăr
90 g amidon
Zeamă de lămâie
1 plic de zahăr vanilinat
Iaurt grecesc sau frișcă
Cum să faceți
- Transformați căpșunile într-un sos gros. Noi am folosit blenderul vertical, dar și un blender vă este de ajutor.
- Într-un vas de gătit cu fund mai gros, de preferat, amestecați amidonul cu zahărul și vanilia, apoi turnați sosul gros de fructe, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe.
- Mai puneți și zeama de la o lămâie, să-și păstreze culoarea, și subțiați cu apa rece. Puneți vasul pe foc și gătiți 8-10 minute, cât să capete consistența cremoasă a unei budinci.
- O turnați în cupe, pahare sau boluri mai mici, și intercalați straturile de budincă de căpșuni cu iaurt grecesc sau frișcă proaspăt bătută.
Rețetă video
Tags: căpșuni
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete