fbpx

Budincă de căpșuni

Budincă de căpșuni

Cremoasă, potrivit de dulce, budinca de căpșuni are doar câteva ingrediente și se prepară în cel mult 15 minute. Nu conține ouă și gluten.

Budincă de căpșuni

Budincă de căpșuni

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 kg căpșuni

  • 100 ml apă

  • 100 g zahăr

  • 90 g amidon

  • Zeamă de lămâie

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Iaurt grecesc sau frișcă

Cum să faceți

  • Transformați căpșunile într-un sos gros. Noi am folosit blenderul vertical, dar și un blender vă este de ajutor.
  • Într-un vas de gătit cu fund mai gros, de preferat, amestecați amidonul cu zahărul și vanilia, apoi turnați sosul gros de fructe, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe.
  • Mai puneți și zeama de la o lămâie, să-și păstreze culoarea, și subțiați cu apa rece. Puneți vasul pe foc și gătiți 8-10 minute, cât să capete consistența cremoasă a unei budinci.
  • O turnați în cupe, pahare sau boluri mai mici, și intercalați straturile de budincă de căpșuni cu iaurt grecesc sau frișcă proaspăt bătută.

Rețetă video

Tags: