fbpx

Budincă de chia și iaurt

budincă de chia și iaurt

Dacă-ți dorești un mic-dejun sănătos, hrănitor, cremos și foarte ușor de pregătit, rețeta de budincă de chia și iaurt este alegerea ideală. Mai mult de atât, îl poți pregăti cu o seară înainte și păstra la frigider, peste noapte.

budincă de chia și iaurt

Budincă de chia și iaurt

5.0 from 1 vote
Course: desert, gustări / aperitive, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 400 g iaurt/kefir/sana

  • 4 lingurițe de semințe de chia

  • 2 linguri de brânză de vaci (opțional)

  • Miere/Sirop de arțar/Sirop de agave

  • 1 kiwi

  • ½ mango ready to eat

  • 50 g nuci caju

  • 50 g alune de pădure

  • Frunze de mentă (opțional)

Cum să faceți

  • Amestecați iaurtul cu semințele de chia și, opțional, cu 1-2 lingurițe cu îndulcitor. Lăsați deoparte 10 minute.
  • Cum se curăță un mango? Spălați fructul și tăiați-l pe verticală, în două (sâmburele este plat și destul de mare). Apoi, cu ajutorul unui cuțit, tăiați pulpa în linii perpendiculare, astfel încât să obțineți cuburi potrivite ca mărime.
  • Curățați kiwi-ul de coajă și tăiați-l în cubulețe.
  • Puneți iaurtul cu chia în două pahare, adăugați brânza de vaci (opțional).
  • Decorați cu fructele tăiate, nucile caju și alunele de pădure și ați terminat toată treaba! Poftă bună!
Tags: