Suntem mari iubitori de deserturi de casă, așa că nu puteam să ratăm tocmai noi rețeta de budincă de ciocolată. După ce a fost gata, ne-a fost greu s-o lăsăm să se răcească bine. Asta ca să știți că o puteți mânca și călduță sau când ajunge la temperatura camerei. Data viitoare când o vom face, promitem să o lăsăm și la frigider câteva ore.
Budincă de ciocolată
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
150 g zahăr tos
20 g amidon
25 g cacao
400 ml lapte
80 ml smântână pentru frișcă
3 gălbenușuri mari
90 g ciocolată, tocată mărunt
1 lingură de extract de vanilie (sau o de alcool de bună calitate)
1 linguriță de unt, la temperatura camerei
Sare
Cum să faceți
- Într-un vas, de preferat cu baza mai groasă, puneți la încălzit 320 ml de lapte cu smântâna. Țineți pe foc până se înfierbântă bine, fără să dea în clocot.
- Între timp, într-un castron amestecați zahărul cu cacaua și amidonul cernute, apoi încorporați laptele rămas, adică 80 de ml. Apoi, adăugați cele trei gălbenușuri, un praf de sare și amestecați bine, cât să obțineți o cremă fină și omogenă.
- Turnați deasupra, în fir subțire, lichidul fierbinte, amestecând continuu. Nu turnați amestecul de lapte și smântână deodată, nu vreți să obțineți o omletă, ci acea cremă foarte fină.
- Turnați apoi crema în vasul în care ați încălzit laptele și puneți pe foc potrivit. Din acest moment, aproximativ 3-5 minute, amestecați continuu cu o spatulă de silicon. Amidonul va începe să acționeze, astfel că budinca se va îngroșa curând.
- Când a ajuns la consistența dorită, luați de pe foc și treceți totul printr-o sită nu foarte fină. Puteți sări peste acest pas, dar noi am vrut să fim siguri că vom avea o budincă fooooooarte fină. Adăugați untul, vanilia și ciocolata bine mărunțită (noi am folosit cu lapte, dar puteți folosi și o ciocolată cu conținut mare de cacao). Amestecați cât mai bine.
- Am pus deasupra o folie alimentară, să nu facă acea peliculă subțire în timpul răcirii, și am dat-o la rece vreo oră, că nu mai aveam răbdare să vedem ce ne-a ieșit.
- Am împărțit-o în castronele și am pudrat-o cu cacao. Alții și-au dorit frișcă deasupra, așa că nu ne-a fost greu să punem mixerul în funcțiune. Voi decideți cum o s-o mâncați, dar vă asigurăm că niște fructe roșii se potrivesc tare bine.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete