fbpx

Budincă de ciocolată

budincă de ciocolată

Suntem mari iubitori de deserturi de casă, așa că nu puteam să ratăm tocmai noi rețeta de budincă de ciocolată. După ce a fost gata, ne-a fost greu s-o lăsăm să se răcească bine. Asta ca să știți că o puteți mânca și călduță sau când ajunge la temperatura camerei. Data viitoare când o vom face, promitem să o lăsăm și la frigider câteva ore.

budincă de ciocolată

Budincă de ciocolată

5.0 from 1 vote
Course: desert, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 150 g zahăr tos

  • 20 g amidon

  • 25 g cacao

  • 400 ml lapte

  • 80 ml smântână pentru frișcă

  • 3 gălbenușuri mari

  • 90 g ciocolată, tocată mărunt

  • 1 lingură de extract de vanilie (sau o de alcool de bună calitate)

  • 1 linguriță de unt, la temperatura camerei

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un vas, de preferat cu baza mai groasă, puneți la încălzit 320 ml de lapte cu smântâna. Țineți pe foc până se înfierbântă bine, fără să dea în clocot.
  • Între timp, într-un castron amestecați zahărul cu cacaua și amidonul cernute, apoi încorporați laptele rămas, adică 80 de ml. Apoi, adăugați cele trei gălbenușuri, un praf de sare și amestecați bine, cât să obțineți o cremă fină și omogenă.
  • Turnați deasupra, în fir subțire, lichidul fierbinte, amestecând continuu. Nu turnați amestecul de lapte și smântână deodată, nu vreți să obțineți o omletă, ci acea cremă foarte fină.
  • Turnați apoi crema în vasul în care ați încălzit laptele și puneți pe foc potrivit. Din acest moment, aproximativ 3-5 minute, amestecați continuu cu o spatulă de silicon. Amidonul va începe să acționeze, astfel că budinca se va îngroșa curând.
  • Când a ajuns la consistența dorită, luați de pe foc și treceți totul printr-o sită nu foarte fină. Puteți sări peste acest pas, dar noi am vrut să fim siguri că vom avea o budincă fooooooarte fină. Adăugați untul, vanilia și ciocolata bine mărunțită (noi am folosit cu lapte, dar puteți folosi și o ciocolată cu conținut mare de cacao). Amestecați cât mai bine.
  • Am pus deasupra o folie alimentară, să nu facă acea peliculă subțire în timpul răcirii, și am dat-o la rece vreo oră, că nu mai aveam răbdare să vedem ce ne-a ieșit.
  • Am împărțit-o în castronele și am pudrat-o cu cacao. Alții și-au dorit frișcă deasupra, așa că nu ne-a fost greu să punem mixerul în funcțiune. Voi decideți cum o s-o mâncați, dar vă asigurăm că niște fructe roșii se potrivesc tare bine.
Tags: