Servită călduță sau chiar rece, o budincă de orez cu mere caramelizate este întotdeauna un desert potrivit pentru toți ai casei. Vă lăsăm mai jos rețeta, poate vă tentează!
Budincă de orez cu mere caramelizate
Porții
3
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
90 g orez
230 ml apă
315 ml lapte
50 g zahăr
1 linguriță de esență de vanilie
1 galbenuș
25 g unt
1/4 linguriță de sare
- Pentru merele caramelizate
3 mere medii
70 g zahăr
Scorțișoară
Cum să faceți
- Pune orezul la fiert în apa în care ai adăugat și sarea. Acoperă și lasă pe foc potrivit. După 15-20 de minute, orezul a absorbit apa.
- Toarnă laptele peste orezul fiert și cu ajutorul unui tel de bucătărie desprinde cu grijă boabele care s-au lipit. Lasă să fiarbă încă 10 minute sau până când bobul de orez a ajuns la consistența dorită.
- Închide focul, adaugă zahărul, untul, esența de vanilie, gălbenușul și amestecă bine. Fiind compoziția fierbinte, gălbenușul se va găti, nu va rămâne crud!
- Între timp, curăță și taie merele în cubulețe. Pune-le într-o tigaie împreună cu zahărul, un praf de scorțișoară și amestecă-le, pe foc potrivit, câteva minute, doar cât să se formeze caramelul iar merele să rămână ușor crocante.
- Pune budinca în castronele sau cupe cu gura mai largă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete