fbpx

Budincă de orez cu mere caramelizate

budincă de orez cu mere caramelizate

Servită călduță sau chiar rece, o budincă de orez cu mere caramelizate este întotdeauna un desert potrivit pentru toți ai casei. Vă lăsăm mai jos rețeta, poate vă tentează!

budincă de orez cu mere caramelizate

Budincă de orez cu mere caramelizate

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 90 g orez

  • 230 ml apă

  • 315 ml lapte

  • 50 g zahăr

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1 galbenuș

  • 25 g unt

  • 1/4 linguriță de sare

  • Pentru merele caramelizate
  • 3 mere medii

  • 70 g zahăr

  • Scorțișoară

Cum să faceți

  • Pune orezul la fiert în apa în care ai adăugat și sarea. Acoperă și lasă pe foc potrivit. După 15-20 de minute, orezul a absorbit apa.
  • Toarnă laptele peste orezul fiert și cu ajutorul unui tel de bucătărie desprinde cu grijă boabele care s-au lipit. Lasă să fiarbă încă 10 minute sau până când bobul de orez a ajuns la consistența dorită.
  • Închide focul, adaugă zahărul, untul, esența de vanilie, gălbenușul și amestecă bine. Fiind compoziția fierbinte, gălbenușul se va găti, nu va rămâne crud!
  • Între timp, curăță și taie merele în cubulețe. Pune-le într-o tigaie împreună cu zahărul, un praf de scorțișoară și amestecă-le, pe foc potrivit, câteva minute, doar cât să se formeze caramelul iar merele să rămână ușor crocante.
  • Pune budinca în castronele sau cupe cu gura mai largă.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal