fbpx

Budincă de orez

budincă de orez

Nu puțini suntem cei care asociem budinca de orez cu desertul copilăriei. Simplă, cu gem sau scorțișoară presărată deasupra budinca era acel răsfăț pe care-l primeam de la mame sau bunici. Și pe care vi-l reamintim, dacă cumva l-ați uitat, doar că vă propunem o rețetă pentru care am folosit lapte vegetal sau, mai corect spus, băutură vegetală. Rezultatul final este la fel de cremos și aromat ca în amintirile noastre!

budincă de orez

Budincă de orez

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 100 g orez

  • 1 l băutură de orez (sau de soia ori de migdale)

  • 1 păstaie de vanilie (sau 2 lingurițe de esență de vanilie/2 plicuri de zahăr vanilinat)

  • 1 baton de scorțișoară

  • 60 g zahăr tos + 2 linguri de zahăr

  • 450 g fructe de pădure congelate

  • Coajă de lămâie sau de portocală

  • sare

Cum să faceți

  • Clătiți orezul în mai multe ape reci. Îl puneți apoi la fiert împreună cu 500 ml de băutură vegetală, un praf de sare, coaja rasă de citrice, 60 g de zahăr, scorțișoara și păstaia de vanilie tăiată în jumătate. Dacă folosiți esență, o puneți la final, după ce luați amestecul de pe foc.
  • Gătiți orezul pe foc potrivit, amestecând să nu se lipească de baza vasului. După ce orezul a absorbit tot lichidul, adăugați și restul de 500 ml de băutură vegetală. Amestecați din când în când și în cel mult 30 de minute, budinca de orez este gata. Luați de pe foc și acoperiți vasul.
  • Într-un alt vas, puneți fructele congelate împreună cu cele 2 linguri de zahăr și lăsați să dea în 2-3 clocote.
  • Împărțiți budinca în pahare sau castronele iar deasupra puneți gemul de fructe de pădure, 1-2 linguri, după gust.
Tags: