Foarte ușor de pregătit, budinca de pâine și bacon nu este doar o cină gustoasă, dar vă ajută și să nu risipiți pâinea rămasă. Ca să nu mai spunem că puteți combina și brânzeturile ori mezelurile rămase prin frigider. Vedeți și rețeta video, să vă convingeți cât de ușor am pregătit-o.
Budincă de pâine și bacon
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
1 pâine (aproximativ 500 g)
350 g bacon
5 fire de ceapă verde
2 caței de usturoi
5 ouă
400 ml lapte
150 g smântână
300 g cașcaval
Unt (pentru uns tava de copt)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați baconul cubulețe și rumeniți-l într-o tigaie, fără grăsime. Când a devenit auriu, îl scoateți pe o farfurie pe care ați pus și câteva șervețele de hârtie (să mai absoarbă din grăsime).
- În grăsimea din tigaie, bine încinsă, căliți ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Nu mai mult de 1-2 minute.
- Separat, amestecați ouăle cu laptele, smântâna, trei sferturi din cașcaval pe care îl radeți, sare și piper. Adăugați baconul și amestecul de ceapă și usturoi.
- Puneți și pâine tăiată în cuburi potrivit de mici. Amestecați.
- Turnați amestecul în tava unsă cu puțin unt moale.
- Radeți deasupra cașcavalul rămas.
- Coaceți 30 de minute la 190 de grade sau până ce budinca de pâine și bacon a devenit aurie.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete