fbpx

Budincă de pâine și bacon

budincă de pâine și cașcaval

Foarte ușor de pregătit, budinca de pâine și bacon nu este doar o cină gustoasă, dar vă ajută și să nu risipiți pâinea rămasă. Ca să nu mai spunem că puteți combina și brânzeturile ori mezelurile rămase prin frigider. Vedeți și rețeta video, să vă convingeți cât de ușor am pregătit-o.

budincă de pâine și cașcaval

Budincă de pâine și bacon

5 din 2 votes
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 pâine (aproximativ 500 g)

  • 350 g bacon

  • 5 fire de ceapă verde

  • 2 caței de usturoi

  • 5 ouă

  • 400 ml lapte

  • 150 g smântână

  • 300 g cașcaval

  • Unt (pentru uns tava de copt)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați baconul cubulețe și rumeniți-l într-o tigaie, fără grăsime. Când a devenit auriu, îl scoateți pe o farfurie pe care ați pus și câteva șervețele de hârtie (să mai absoarbă din grăsime).
  • În grăsimea din tigaie, bine încinsă, căliți ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Nu mai mult de 1-2 minute.
  • Separat, amestecați ouăle cu laptele, smântâna, trei sferturi din cașcaval pe care îl radeți, sare și piper. Adăugați baconul și amestecul de ceapă și usturoi.
  • Puneți și pâine tăiată în cuburi potrivit de mici. Amestecați.
  • Turnați amestecul în tava unsă cu puțin unt moale.
  • Radeți deasupra cașcavalul rămas.
  • Coaceți 30 de minute la 190 de grade sau până ce budinca de pâine și bacon a devenit aurie.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal