fbpx

Budincă de pâine

budincă de pâine

Dacă ai poftă de ceva bun și simplu de făcut, inspiră-te din propunerea noastră. Budinca de pâine sau de cozonac, dacă tot ți-a mai rămas de la masa de sărbătoare, este o rețetă simplă, și nici nu murdărești multe vase pentru pregătirea ei.

budincă de pâine

Budincă de pâine

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp însiropare

15

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 pâine (sau cozonac)

  • 100 g unt, la temperatura camerei

  • 3 linguri gem de caise (sau orice alt gem preferi)

  • 3 linguri de mix de fructe uscate (stafide, merișoare, caise)

  • 2 linguri de rom/whisky

  • 3 ouă

  • 200 ml lapte (sau lapte condensat)

  • 200 ml smântână (acră sau lichidă)

  • 50 g zahăr

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Scorțișoară (opțional)

Cum să faceți

  • Taie pâinea sau cozonacul în bucăți și unge cu unt o tavă potrivită ca mărime.
  • Toarnă alcoolul peste fructele uscate și pune pe foc mic, doar cât să se încălzească amestecul (în acest fel, fructele se vor înmuia mai repede). Dă deoparte și lasă să se răcorească.
  • Amestecă gemul cu untul rămas și cu bucățile de pâine. Adaugă fructele hidratate și toarnă amestecul în tavă.
  • Bate ouăle cu mixerul, să-și dubleze volumul, adaugă laptele, smântâna, zahărul, vanilia și un praf de scorțișoară, dacă o preferi.
  • Toarnă amestecul lichid în tavă și lasă deoparte 15-20 de minute, să se înmoaie pâinea sau cozonacul.
  • Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace budinca de pâine sau cozonac 30 de minute sau până devine aurie.
Tags: