Dacă ai poftă de ceva bun și simplu de făcut, inspiră-te din propunerea noastră. Budinca de pâine sau de cozonac, dacă tot ți-a mai rămas de la masa de sărbătoare, este o rețetă simplă, și nici nu murdărești multe vase pentru pregătirea ei.
Budincă de pâine
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp însiropare
15
minutesTimp total
1
hourIngrediente
1 pâine (sau cozonac)
100 g unt, la temperatura camerei
3 linguri gem de caise (sau orice alt gem preferi)
3 linguri de mix de fructe uscate (stafide, merișoare, caise)
2 linguri de rom/whisky
3 ouă
200 ml lapte (sau lapte condensat)
200 ml smântână (acră sau lichidă)
50 g zahăr
1 linguriță de esență de vanilie
Scorțișoară (opțional)
Cum să faceți
- Taie pâinea sau cozonacul în bucăți și unge cu unt o tavă potrivită ca mărime.
- Toarnă alcoolul peste fructele uscate și pune pe foc mic, doar cât să se încălzească amestecul (în acest fel, fructele se vor înmuia mai repede). Dă deoparte și lasă să se răcorească.
- Amestecă gemul cu untul rămas și cu bucățile de pâine. Adaugă fructele hidratate și toarnă amestecul în tavă.
- Bate ouăle cu mixerul, să-și dubleze volumul, adaugă laptele, smântâna, zahărul, vanilia și un praf de scorțișoară, dacă o preferi.
- Toarnă amestecul lichid în tavă și lasă deoparte 15-20 de minute, să se înmoaie pâinea sau cozonacul.
- Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace budinca de pâine sau cozonac 30 de minute sau până devine aurie.
Tags: budincă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete