fbpx

Budincă de paste cu brânză de vaci sau Vargabéles

  • Home
  • desert
  • Budincă de paste cu brânză de vaci sau Vargabéles
Budincă de paste cu brânză sau Vargabeles

Budinca de paste cu brânză de vaci sau Vargabéles este un desert clasic din gastronomia maghiară. Aveți nevoie de foi fine de plăcintă, brânză de vaci, stafide și fidea sau tăiței mai fini. Odată scoasă din cuptor, aromele budincii sunt irezistibile, așa că vă mai spunem că e grozav de bună și caldă, dar și rece.

Budincă de paste cu brânză sau Vargabeles

Budincă de paste cu brânză de vaci sau Vargabéles

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 6 foi fine de plăcintă

  • 150 g paste fine (fidea, tăiței)

  • 500 g brânză de vaci

  • 175 g smântână

  • 4 ouă mari (sau 5 medii)

  • 150 g zahăr

  • 2 plicuri de zahăr vanilat

  • 100 g stafide

  • 80 g unt

  • Zahăr pudră

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți stafidele la înmuiat în 100 ml apă călduță în care ați pus și 1-2 linguri de esență de rom.
  • Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor producătorului, apoi le puneți la scurs.
  • Separați gălbenușurile de albușuri.
  • Amestecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia, brânza de vaci, smântâna, un praf de sare.
  • Încorporați pastele, stafidele bine scurse și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
  • Ungeți cu unt și suprapuneți trei foi de plăcintă într-o tavă (23 x 35 cm).
  • Turnați umplutura și acoperiți cu restul foilor de plăcintă bine unse și ele.
  • Coaceți la 170 de grade 40-45 de minute. După ce o scoateți din cuptor o porționați și pudrați cu zahăr.

Rețetă video

Tags: