Budinca de paste cu brânză de vaci sau Vargabéles este un desert clasic din gastronomia maghiară. Aveți nevoie de foi fine de plăcintă, brânză de vaci, stafide și fidea sau tăiței mai fini. Odată scoasă din cuptor, aromele budincii sunt irezistibile, așa că vă mai spunem că e grozav de bună și caldă, dar și rece.
Budincă de paste cu brânză de vaci sau Vargabéles
Porții
12
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
6 foi fine de plăcintă
150 g paste fine (fidea, tăiței)
500 g brânză de vaci
175 g smântână
4 ouă mari (sau 5 medii)
150 g zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
100 g stafide
80 g unt
Zahăr pudră
Sare
Cum să faceți
- Puneți stafidele la înmuiat în 100 ml apă călduță în care ați pus și 1-2 linguri de esență de rom.
- Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor producătorului, apoi le puneți la scurs.
- Separați gălbenușurile de albușuri.
- Amestecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia, brânza de vaci, smântâna, un praf de sare.
- Încorporați pastele, stafidele bine scurse și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
- Ungeți cu unt și suprapuneți trei foi de plăcintă într-o tavă (23 x 35 cm).
- Turnați umplutura și acoperiți cu restul foilor de plăcintă bine unse și ele.
- Coaceți la 170 de grade 40-45 de minute. După ce o scoateți din cuptor o porționați și pudrați cu zahăr.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete