Oricum i-ați spune, căpșunată sau lichior de căpșuni, băutura este dedicată doamnelor. Dulce, aromată, slab alcoolizată, este perfectă pentru întâlnirile fetelor, la o cafea și o prăjitură bună.
Rețeta este extrem de simplă, vedeți cum am făcut-o noi!
Căpșunată sau lichior de căpșuni
Porții
750
mlTimp preparare
10
minutesTimp macerare
7
zileTimp total
10
minutesIngrediente
500 g capșuni
500 ml alcool
500 ml apă
400 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat
Cum să faceți
- Tăiați căpșunile în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea fructelor.
- Le puneți într-un borcan și turnați deasupra alcoolul. Noi am folosit unul de 60 de grade. Închideți bine și puneți borcanul într-un dulap de bucătărie sau cămară. Și îl lăsați o săptămână acolo.
- După 7 zile, pregătiți siropul. Puneți apa, zahărul și vanilia într-un vas și lăsați siropul să dea în câteva clocote, să se dizolve granulele. Și îl lăsați la răcit.
- Strecurați căpșunile și amestecați lichidul cu siropul rece. Turnați în sticle pe care le închideți foarte bine. Și la cămără cu ele, pentru măcar 2-3 săptămâni, să se desăvârșească aromele și gustul căpșunatei noastre!
Rețetă video
Tags: căpșuni
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete