fbpx

Cum facem vinul fiert

Cel mai simplu, aromat și popular cocktail de iarnă este vinul fiert. Așa că am apelat la ajutorul unui specialist în băuturi fine și combinații pe măsură, Dragoș Vărșăndan.

Ingrediente

  • 750 ml vin roșu, demisec (Merlot, Malbec, Zinfandel, Carmenere, Primitivo, Shiraz)

  • 1 pahar vin roșu fortifiat (Porto, Marsala, Sherry)

  • 1 mână de cuișoare

  • 1 portocală, tăiată cubulețe (cu tot cu coajă)

  • 1/2 rădăcină ghimbir, tăiat cubulețe

  • 1 baton de scorțișoară

  • Miere, după gust (sau zahăr)

Cum să faceți

  • Puneți pe foc, într-o oală, vinurile, mirodeniile, portocala, mărul și miere, după gust.
  • Lăsați să dea un clocot, reduceți apoi flacăra și lăsați să fiarbă 10 minute.
  • Dați deoparte și beți licoarea cât mai fierbinte.
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal