fbpx

Ceafă la cuptor cu legume

ceafă la cuptor cu legume

Cei mai mulți dintre noi obișnuim să ne reunim seara, la cină, și să povestim câte-n lună și în stele. Dar parcă prânzul de duminică are o conotație aparte. Și pentru o astfel de masă vă propunem și o rețetă foarte gustoasă, ceafă la cuptor cu legume. Foarte simplu de pregătit și foarte gustoasă. Iar dacă fasolea verde nu se numără printre preferate, o puteți înlocui cu cartofi dulci sau obișnuiți, morcovi sau păstârnac ori chiar o combinație dintre aceste legume.

ceafă la cuptor cu legume

Ceafă la cuptor cu legume

5 din 1 vote
Fel: prânzDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 

30

minutes
Timp marinare

8

ore
Timp odihna

1-2

ore
Timp total

1

hour 

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg ceafă de porc fără os

  • 400 g fasole verde fideluță

  • 3 roșii

  • 2 căței de usturoi

  • 100 ml vin alb

  • 1 linguriță rasă de chimen pisat

  • 1 linguriță de boia afumată

  • Câteva măsline fără sâmburi

  • Ulei de măsline

  • Piper negru

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castronel, pune condimentele, o linguriță rasă cu sare și piper după preferință.
  • Toarnă puțin ulei peste carne, presară amestecul de condimente și maseaz-o bine, pe toate părțile. Înfoliază carnea sau pune-o într-o pungă cu zip și las-o în frigider câteva ore sau cel mai bine peste noapte.
  • Înainte de a pune carnea la cuptor, las-o 1-2 ore să ajungă la temperatura camerei. Pune-o într-un vas, toarnă o cană cu apă de jur împrejurul ei, și dă-o la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, pentru o oră.
  • Îndepărtează apoi folia și cresteaz-o cu un cuțit bine ascuțit. În fiecare crestătură, pune câte o felie de roșie, măsline fără sâmburi și, din loc în loc, usturoiul feliat. Pune fasolea verde de jur împrejurul cărnii, mai adaugă puțină apă, dacă este cazul, și vinul.
  • Dă din nou la cuptor și stropește carnea din când în când cu sosul din tavă. Când carnea se pătrunde ușor cu furculița, iar păstăile s-au înmuiat puțin, scoate tava și lasă carnea să se odihnească 15-20 de minute înainte de a o felia.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal