fbpx

Chec cu ciocolată și vanilie

chec cu ciocolată și vanilie

Un desert grozav, mai ales când ciocolata este unul dintre ingrediente, iar pentru un gust și mai intens, îți recomandăm să folosești ciocolată neagră. Rețeta de chec cu ciocolată și vanilie, sau de chec marmorat cum i-ar spune alții, chiar este ușor de pregătit.

chec cu ciocolată și vanilie

Chec cu ciocolată și vanilie

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 100 g ciocolată

  • 220 g făină

  • 50 g amidon alimentar

  • 5 g praf de copt

  • 200 g unt moale

  • 220 g zahăr tos

  • 5 ouă

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • sare

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade. Topește ciocolata la bain-marie, iar când a devenit cremoasă dă-o deoparte.
  • Într-un bol, cerne făina cu amidonul și praful de copt.
  • Separat, freacă untul moale cu o linguriță cu esență de vanilie și 225 g zahăr tos până obții o cremă fină și aerată. Într-un alt vas, bate bine ouăle cu un praf de sare.
  • În crema de unt încorporează treptat amestecul uscat (făina, amidonul, praful de copt) și cel umed (ouăle bătute). Amestecă bine, până compoziția finală pentru chec este omogenă.
  • Ia un sfert din această compoziție și adaugă-l peste ciocolata topită. Amestecă cu ajutorul unei spatule.
  • Toarnă compoziția albă de chec în forma de copt tapetată cu hârtie de copt. Deasupra, toarnă compoziția cu ciocolată și amestecă ușor, astfel încât să obții aspectul marmorat.
  • la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din compoziția de chec.
  • Scoate checul cu ciocolată și vanilie din forma de copt și lasă-l să se răcească înainte de a-l felia.
Tags: