
Un desert grozav, mai ales când ciocolata este unul dintre ingrediente, iar pentru gust și mai intens, îți recomandăm să folosești ciocolată neagră. Rețeta de chec cu ciocolată și vanilie, sau de chec marmorat cum i-ar spune alții, chiar este ușor de pregătit.

Chec cu ciocolată și vanilie
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
100 g ciocolată
270 g făină
10 g praf de copt (1 pliculeț)
200 g unt moale (sau unt rece dat pe răzătoarea mare, dacă ați uitat să-l scoateți din frigiedr)
200 g zahăr tos
5 ouă
1 linguriță esență de vanilie
sare
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 180 de grade. Topește ciocolata la bain-marie, iar când a devenit cremoasă dă-o deoparte.
- Separat, freacă untul moale cu vanilia și zahărul tos până obții o cremă fină și aerată, apoi încorporează ouăle treptat. La final, pune și un praf de sare.
- În crema de unt încorporează făina și praful de copt cernute. Nu amesteca mult, nu dorim să se dezvolte rețetea de gluten din făină.
- Ia un sfert din această compoziție și adaugă-l peste ciocolata topită și răcorită. Amestecă cu ajutorul unei spatule.
- Toarnă compoziția albă de chec în forma de copt tapetată cu hârtie de copt. Deasupra toarnă compoziția cu ciocolată și amestecă ușor, astfel încât să obții aspectul marmorat.
- Coace 35-40 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din compoziția de chec.
- Scoate checul cu ciocolată și vanilie din forma de copt și lasă-l să se răcească înainte de a-l felia.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete