fbpx

Chec cu ciocolată și vanilie

chec cu ciocolată și vanilie

Un desert grozav, mai ales când ciocolata este unul dintre ingrediente, iar pentru gust și mai intens, îți recomandăm să folosești ciocolată neagră. Rețeta de chec cu ciocolată și vanilie, sau de chec marmorat cum i-ar spune alții, chiar este ușor de pregătit.

chec cu ciocolată și vanilie

Chec cu ciocolată și vanilie

5.0 from 1 vote
Course: desert, gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 100 g ciocolată

  • 270 g făină

  • 10 g praf de copt (1 pliculeț)

  • 200 g unt moale (sau unt rece dat pe răzătoarea mare, dacă ați uitat să-l scoateți din frigiedr)

  • 200 g zahăr tos

  • 5 ouă

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • sare

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade. Topește ciocolata la bain-marie, iar când a devenit cremoasă dă-o deoparte.
  • Separat, freacă untul moale cu vanilia și zahărul tos până obții o cremă fină și aerată, apoi încorporează ouăle treptat. La final, pune și un praf de sare.
  • În crema de unt încorporează făina și praful de copt cernute. Nu amesteca mult, nu dorim să se dezvolte rețetea de gluten din făină.
  • Ia un sfert din această compoziție și adaugă-l peste ciocolata topită și răcorită. Amestecă cu ajutorul unei spatule.
  • Toarnă compoziția albă de chec în forma de copt tapetată cu hârtie de copt. Deasupra toarnă compoziția cu ciocolată și amestecă ușor, astfel încât să obții aspectul marmorat.
  • Coace 35-40 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din compoziția de chec.
  • Scoate checul cu ciocolată și vanilie din forma de copt și lasă-l să se răcească înainte de a-l felia.
Tags: