fbpx

Chec cu dovlecei și ciocolată

Checul cu dovlecei și ciocolată este gustarea perfectă de după-amiază sau ori de câte ori  vă este poftă de un desert cu ciocolată. Este foarte ușor de pregătit și îl puteți congela până la 3 luni. După ce s-a răcit complet, înfășurați-l bine în folie alimentară sau într-o pungă cu zip și îl dați la congelator. Înainte de a-l mânca, decongelați-l cu o noapte înainte, în frigider. Apoi e numai bun, ca atunci când l-ați scos din cuptor

Chec cu dovlecei și ciocolată

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 300 g dovlecei rași (nu-i stoarceți)

  • 170 g ciocolată mărunțită

  • 1 pumn de nucă zdrobită

  • 110 g unt topit

  • 180 g zahăr tos

  • 2 ouă mari (sau 3 mici)

  • 2 plicuri de zahăr vanilinat

  • 200 g făină

  • 30 g cacao

  • 1/2 linguriță de praf de copt

  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

  • 1/2 linguriță de cafea instant (opțional)

  • Ulei pentru uns tava

  • Sare

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C și ungeți o tavă de 22 x 11 cm cu puțin ulei, apoi o tapetați cu hârtie de copt.
  • Amestecați untul călduț cu zahărul până se dizolvă granulele. Adăugați ouăle și vanilia și amestecați până se încorporează. Asigurați-vă că puneți ouăle după ce amestecul de unt și zahăr s-a răcorit suficient.
  • Amestecați făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și cafeaua instant (dacă o folosiți).
  • Turnați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați până se omogenizează bine. Va rezulta un amestec gros.
  • Puneți și dovleceii rași, nuca și ciocolata mărunțită. Turnați în tavă și coaceți 25-35 de minute, dar stați cu ochii pe el. Cel mai bine este să faceți testul cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată din centrul checului, atunci e semn bun, s-a copt.

Sfaturi

  • Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, coaceți checul cu dovlecei și ciocolată la 175 grade, fără ventilație, aproximativ o oră.
Tags: