fbpx

Chec cu glazură vanilată

Este cel mai simplu și gustos chec cu glazură vanilată pe care l-am făcut. Ingredientele sunt foarte accesibile, checul este moale, pufos, potrivit de umed, iar glazura de vanilie i se potrivește mănușă. Dacă preferați o altă aromă, înlocuiți vanilia cu coajă/esență de portocală ori de lămâie, migdale sau chiar mentă, dacă vă place. Poftă bună și vouă!

Chec cu glazură vanilată

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: usor
Porții

2

checuri
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 3 ouă

  • 300 g făină

  • 200 g zahăr tos

  • 2 plicuri de zahăr vanilinat

  • 250 ml iaurt (sau lapte bătut/sana/chefir)

  • 100 g unt moale, la temperatura camerei

  • 1 pliculeț de praf de copt

  • Ulei pentru uns tăvile

  • Sare

  • Pentru glazură
  • 100 g zahăr pudră

  • 3 linguri de lapte (sau smântână lichidă/apă)

  • 2 plicuri de zahăr vanilinat

Cum să faceți

  • Frecați spumă untul cu zahărul și vanilia, să nu se mai simtă granulele, și încorporați ouăle, unul câte unul.
  • Turnați treptat iaurtul și amestecați bine, apoi făina amestecată cu praful de copt. În final, compoziția de chec arată ca o smântână potrivit de groasă.
  • Ungeți cu ulei tăvile de chec și tapetați-le cu hârtie de copt. Împărțiți compoziția în ambele forme și coaceți la 180 de grade, 25-35 de minute, să se rumenească bine și să treacă de testul scobitorii.
  • După ce le scoateți din cuptor, lăsați checurile să se răcorească puțin și le scoateți apoi din forme.
  • Între timp, pregătiți glazura, amestecând bine toate cele trei ingrediente. O turnați peste checuri și așteptați să se răcească, pentru a le felia. Grea așteptarea, știm 🙂 Poftă bună la cafeluță!
Tags: