Este cel mai simplu și gustos chec cu glazură vanilată pe care l-am făcut. Ingredientele sunt foarte accesibile, checul este moale, pufos, potrivit de umed, iar glazura de vanilie i se potrivește mănușă. Dacă preferați o altă aromă, înlocuiți vanilia cu coajă/esență de portocală ori de lămâie, migdale sau chiar mentă, dacă vă place. Poftă bună și vouă!
Chec cu glazură vanilată
Porții
2
checuriTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
3 ouă
300 g făină
200 g zahăr tos
2 plicuri de zahăr vanilinat
250 ml iaurt (sau lapte bătut/sana/chefir)
100 g unt moale, la temperatura camerei
1 pliculeț de praf de copt
Ulei pentru uns tăvile
Sare
- Pentru glazură
100 g zahăr pudră
3 linguri de lapte (sau smântână lichidă/apă)
2 plicuri de zahăr vanilinat
Cum să faceți
- Frecați spumă untul cu zahărul și vanilia, să nu se mai simtă granulele, și încorporați ouăle, unul câte unul.
- Turnați treptat iaurtul și amestecați bine, apoi făina amestecată cu praful de copt. În final, compoziția de chec arată ca o smântână potrivit de groasă.
- Ungeți cu ulei tăvile de chec și tapetați-le cu hârtie de copt. Împărțiți compoziția în ambele forme și coaceți la 180 de grade, 25-35 de minute, să se rumenească bine și să treacă de testul scobitorii.
- După ce le scoateți din cuptor, lăsați checurile să se răcorească puțin și le scoateți apoi din forme.
- Între timp, pregătiți glazura, amestecând bine toate cele trei ingrediente. O turnați peste checuri și așteptați să se răcească, pentru a le felia. Grea așteptarea, știm 🙂 Poftă bună la cafeluță!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete