Fin ca textură, pufos, aromat, nu murdărești decât un singur castron și o spatulă, dai la cuptor în mai puțin de 15 minute de bucătărit. Te-am convins să pregătești chiar azi rețeta de chec cu lămâie?
Chec cu lămâie
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
1
hourIngrediente
5 ouă
300 g zahăr pudră
140 g smântână (min. 32% grăsime)
80 g unt topit + extra
240 g făină
1/2 linguriță de praf de copt
3 lamâi bio/netratate (doar coaja)
1 lingură de zeamă de lămâie
3 linguri de gem de caise/citrice
Sare
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 180 de grade și unge cu unt moale o tavă de copt cu lungimea de 26 cm. Așază la baza ei o foaie de copt.
- Într-un castron încăpător, amestecă ouăle cu zahărul, smântâna, coaja de lămâie, zeama de lămâie, un praf de sare și untul topit. Încorporează apoi făina cernută cu praful de copt.
- Toarnă amestecul pentru chec cu lămâie în tava de copt și dă-o la cuptor pentru 45-50 de minute, întorcând-o la jumătatea timpului.
- Scoate checul pe un grătar și lasă-l deoparte 10 minute, apoi unge-l cu gemul preferat și feliază-l doar după ce s-a răcit.
Sfaturi
- În funcție de preferințe, poți decora checul cu o glazură fină și ușor de pregătit. Combină 150 g de zahăr pudră cu zeama unei lămâi și o parte din coaja rasă. Încălzește amestecul câteva secunde în cuptorul cu microunde pentru a se topi granulele fine de zahăr, apoi toarnă glazura peste checul cu lămâie.
Tags: lămâie
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete