fbpx

Chec cu lămâie

chec cu lămâie

Fin ca textură, pufos, aromat, nu murdărești decât un singur castron și o spatulă, dai la cuptor în mai puțin de 15 minute de bucătărit. Te-am convins să pregătești chiar azi rețeta de chec cu lămâie?

chec cu lămâie

Chec cu lămâie

3.5 from 4 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 5 ouă

  • 300 g zahăr pudră

  • 140 g smântână (min. 32% grăsime)

  • 80 g unt topit + extra

  • 240 g făină

  • 1/2 linguriță de praf de copt

  • 3 lamâi bio/netratate (doar coaja)

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

  • 3 linguri de gem de caise/citrice

  • Sare

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade și unge cu unt moale o tavă de copt cu lungimea de 26 cm. Așază la baza ei o foaie de copt.
  • Într-un castron încăpător, amestecă ouăle cu zahărul, smântâna, coaja de lămâie, zeama de lămâie, un praf de sare și untul topit. Încorporează apoi făina cernută cu praful de copt.
  • Toarnă amestecul pentru chec cu lămâie în tava de copt și dă-o la cuptor pentru 45-50 de minute, întorcând-o la jumătatea timpului.
  • Scoate checul pe un grătar și lasă-l deoparte 10 minute, apoi unge-l cu gemul preferat și feliază-l doar după ce s-a răcit.

Sfaturi

  • În funcție de preferințe, poți decora checul cu o glazură fină și ușor de pregătit. Combină 150 g de zahăr pudră cu zeama unei lămâi și o parte din coaja rasă. Încălzește amestecul câteva secunde în cuptorul cu microunde pentru a se topi granulele fine de zahăr, apoi toarnă glazura peste checul cu lămâie.
Tags: