Acest chec cu măr și scorțișoară mai este cunoscut și sub numele de ”Chec cu mere din Adam County”. Da, are mere în compoziție, că de aici i se trage și numele, însă un ingredient cel puțin la fel de important în această rețetă este sucul de portocale.
Chec cu măr și scorțișoară
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
2 mere
2 căni de făină
1 pliculeț de praf de copt
1 cană de zahăr + 4-5 linguri (pentru amestecul de mere)
1 cană de ulei
4 ouă
1/2 cană de suc de portocale
1 lingură de scorțișoară
Un vârf de cuțit de sare
Esență de vanilie
Cum să faceți
- Puneți într-un castron încăpător făina cu praful de copt, zahărul, uleiul, ouăle, sucul de portocală, sarea și esența de vanilie. Amestecați până se transformă într-un aluat omogen.
- Separat, curățați de coji merele, tăiați-le în felii subțiri și presărați deasupra amestecul de scorțișoară și 4-5 linguri de zahăr, după gust.
- Într-o forma rotundă, puneți o treime din aluat, apoi un strat de mere aromate, iar o treime din aluat, un rând de mere și iar un strat de aluat. Dacă nu aveți formă rotundă, compoziția (cu aceste gramaje) poate fi pusă în două tăvi, normale, de chec.
- Dați tava/tăvile la cuptorul preîncins la 160-170 de grade. Din cauza faptului că aluatul este unul destul de dens, coacerea durează cam o oră și un sfert, poate chiar o oră și jumătate.
- Înainte de a scoate prăjitura, încearcați aluatul cu scobitoarea-test. Dacă iese curată din compoziție, checul este copt. Dacă, în schimb, checul este deja rumenit, dar nu este suficient de copt, reduceți temperatura din cuptor (între 100-130 de grade).
- După ce s-a copt, răsturnați checul pe un platou și pudrați cu zahăr, așa cum am făcut și noi.
Sfaturi
- În rețetele în care avem ca unitate de măsură CANA, folosim o cană de 250 ml.
Tags: merescorțișoară
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete