fbpx

Chec cu măr și scorțișoară

chec cu măr și scorțișoara

Acest chec cu măr și scorțișoară mai este cunoscut și sub numele de ”Chec cu mere din Adam County”. Da, are mere în compoziție, că de aici i se trage și numele, însă un ingredient cel puțin la fel de important în această rețetă este sucul de portocale.

chec cu măr și scorțișoara

Chec cu măr și scorțișoară

5.0 from 1 vote
Course: desert
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 2 mere

  • 2 căni de făină

  • 1 pliculeț de praf de copt

  • 1 cană de zahăr + 4-5 linguri (pentru amestecul de mere)

  • 1 cană de ulei

  • 4 ouă

  • 1/2 cană de suc de portocale

  • 1 lingură de scorțișoară

  • Un vârf de cuțit de sare

  • Esență de vanilie

Cum să faceți

  • Puneți într-un castron încăpător făina cu praful de copt, zahărul, uleiul, ouăle, sucul de portocală, sarea și esența de vanilie. Amestecați până se transformă într-un aluat omogen.
  • Separat, curățați de coji merele, tăiați-le în felii subțiri și presărați deasupra amestecul de scorțișoară și 4-5 linguri de zahăr, după gust.
  • Într-o forma rotundă, puneți o treime din aluat, apoi un strat de mere aromate, iar o treime din aluat, un rând de mere și iar un strat de aluat. Dacă nu aveți formă rotundă, compoziția (cu aceste gramaje) poate fi pusă în două tăvi, normale, de chec.
  • Dați tava/tăvile la cuptorul preîncins la 160-170 de grade. Din cauza faptului că aluatul este unul destul de dens, coacerea durează cam o oră și un sfert, poate chiar o oră și jumătate.
  • Înainte de a scoate prăjitura, încearcați aluatul cu scobitoarea-test. Dacă iese curată din compoziție, checul este copt. Dacă, în schimb, checul este deja rumenit, dar nu este suficient de copt, reduceți temperatura din cuptor (între 100-130 de grade).
  • După ce s-a copt, răsturnați checul pe un platou și pudrați cu zahăr, așa cum am făcut și noi.

Sfaturi

  •  În rețetele în care avem ca unitate de măsură CANA, folosim o cană de 250 ml.
Tags: