
Rețeta acestui chec (fără ouă) am descoperit-o într-un caiet vechi cu rețete de familie. Noi i-am adăugat doar un praf de turmeric, pentru a-i da culoare. Are consistență densă și e diferit de checurile pufoase pe care le-am mâncat până acum. Dar lângă un ceai sau o cafea a fost perfect, n-a mai rămas nicio firimitură.

Chec (rețetă fără ouă)
Porții
2
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
400 g iaurt
8 linguri de zahăr
9 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 lingură de bicarbonat (nu cu vârf – sau 1 plic de praf de copt)
350-400 g făină
2 plicuri de zahăr vanilinat
3 linguri de nucă zdrobită (nu măcinată)
2 linguri de stafide
1 vârf de cuțit de turmeric (pentru culoare, opțional)
Sare
Coajă de lămâie (opțional)
Cum să faceți
- Puneți stafidele într-un castronel și turnați deasupra apă fierbinte, cât să le acopere. Lăsați-le măcar 10 minute, să se hidrateze.
- Între timp, amestecați zahărul cu praful de turmeric, coaja rasă de lămâie și iaurtul, un praf de sare și vanilia, până se topesc granulele.
- Încorporați treptat uleiul, apoi 35 g de făină și bicarbonatul. Amestecați, nu foarte mult, doar cât să se umezească făina. Dacă e prea fluidă compoziția, puneți și restul de făină.
- Puneți o parte din nuci și stafidele scurse și turnați compoziția în tăvile de chec, unse cu foarte puțin ulei. Am folosit tăvi din hârtie siliconată, cu dimensiunile 70x227x65 mm.
- Presărați deasupra nuca păstrată și dați la 180 de grade, fără ventilație, 25-35 de minute sau până când scobirea test iese curată din compoziție. Scoateți checurile din tăvi și lăsați-le să se răcească pe un grătar. După ce se răcesc, păstrați checurile în pungi sigilate.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete