fbpx

Chec simplu

Chec simplu

Foarte ușor de făcut și tare bun la gust, deloc înecăcios, dulce exact atât cât trebuie, chiar este minunat acest chec simplu. Urmăriți rețeta video ca să vă convingeți!

Chec simplu

Chec simplu

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g făină

  • 6 ouă

  • 250 g zahăr tos

  • 1 plic de praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 40 ml ulei (6 linguri)

  • 80 ml apă (6 linguri)

  • Câteva nuci (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Separați ouăle și bateți albușurile cu un praf de sare. Încorporați apoi zahărul, treptat, și mai bateți până ce spuma devine lucioasă.
  • Puneți câte un gălbenuș, unul câte unul, amestecând după fiecare, apoi făina și praful de copt, dar reduceți viteza mixerului.
  • Turnați uleiul treptat, apoi apa și completați cu zahărul vanilat.
  • Turnați compoziția de chec simplu în tăvile de copt (noi am folosit tăvi de hârtie și au fost extrem de practice), așazați câteva nuci deasupra, dacă vă plac, și dați la cuptorul încins în prealabil. Coaceți aproximativ jumătate de oră la 180 de grade și feliați doar după ce checul s-a răcit.

Rețetă video