Foarte ușor de făcut și tare bun la gust, deloc înecăcios, dulce exact atât cât trebuie, chiar este minunat acest chec simplu. Urmăriți rețeta video ca să vă convingeți!
Chec simplu
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g făină
6 ouă
250 g zahăr tos
1 plic de praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
40 ml ulei (6 linguri)
80 ml apă (6 linguri)
Câteva nuci (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Separați ouăle și bateți albușurile cu un praf de sare. Încorporați apoi zahărul, treptat, și mai bateți până ce spuma devine lucioasă.
- Puneți câte un gălbenuș, unul câte unul, amestecând după fiecare, apoi făina și praful de copt, dar reduceți viteza mixerului.
- Turnați uleiul treptat, apoi apa și completați cu zahărul vanilat.
- Turnați compoziția de chec simplu în tăvile de copt (noi am folosit tăvi de hârtie și au fost extrem de practice), așazați câteva nuci deasupra, dacă vă plac, și dați la cuptorul încins în prealabil. Coaceți aproximativ jumătate de oră la 180 de grade și feliați doar după ce checul s-a răcit.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete