fbpx

Chifteluțe cu sos de roșii și praz

chifteluțe cu sos de roșii și praz

Pentru următoarea masă în familie, vă propunem aceste chifteluțe moi și pufoase cu sos de roșii și praz, cremos și puțin dulceag la gust. Și dacă simțiți nevoia și a unei garnituri, ați putea alege între un piure clasic, de cartofi, și între unul de țelină ori de conopidă. Dar se potrivesc la fel de bine și cu paste.

chifteluțe cu sos de roșii și praz

Chifteluțe cu sos de roșii și praz

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Chifteluțe

32

bucăți
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 3 felii de pâine

  • 500 ml passata (sos gros de roșii)

  • 150 ml apă

  • 1 fir de praz

  • 1 ou

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Lapte (pentru înmuiat pâinea)

  • Mărar

  • Pătrunjel

  • Sare

  • Piper

  • Cimbru

  • Fulgi de chili

Cum să faceți

  • Puneți pâinea la înmuiat în lapte (sau apă) pentru 2-3 minute.
  • Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul ras, verdețurile tocate fin, miezul de pâine, oul, sare și piper după gust.
  • Formați chifteluțe cu palmele umede și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Ungeți și chifteluțele cu ulei și dați la cuptor, la 200 de grade (căldură sus + jos + ventilație), pentru 15-20 de minute.
  • Între timp, căliți prazul feliat în ulei bine încins. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
  • Puneți apoi sosul de roșii și apa, un praf de chili (dacă vă place), sare, piper și cimbru. După ce a dat un clocot, adăugați chifteluțele și mai lăsați pe foc 5 minute. Mai presărați verdeață și asta a fost tot!

Rețetă video

Tags: