Pentru următoarea masă în familie, vă propunem aceste chifteluțe moi și pufoase cu sos de roșii și praz, cremos și puțin dulceag la gust. Și dacă simțiți nevoia și a unei garnituri, ați putea alege între un piure clasic, de cartofi, și între unul de țelină ori de conopidă. Dar se potrivesc la fel de bine și cu paste.
Chifteluțe cu sos de roșii și praz
Chifteluțe
32
bucățiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
500 g carne tocată amestec
1 ceapă
2 caței de usturoi
3 felii de pâine
500 ml passata (sos gros de roșii)
150 ml apă
1 fir de praz
1 ou
Ulei de floarea-soarelui
Lapte (pentru înmuiat pâinea)
Mărar
Pătrunjel
Sare
Piper
Cimbru
Fulgi de chili
Cum să faceți
- Puneți pâinea la înmuiat în lapte (sau apă) pentru 2-3 minute.
- Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul ras, verdețurile tocate fin, miezul de pâine, oul, sare și piper după gust.
- Formați chifteluțe cu palmele umede și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Ungeți și chifteluțele cu ulei și dați la cuptor, la 200 de grade (căldură sus + jos + ventilație), pentru 15-20 de minute.
- Între timp, căliți prazul feliat în ulei bine încins. Adăugați și un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
- Puneți apoi sosul de roșii și apa, un praf de chili (dacă vă place), sare, piper și cimbru. După ce a dat un clocot, adăugați chifteluțele și mai lăsați pe foc 5 minute. Mai presărați verdeață și asta a fost tot!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete