fbpx

Chifteluțe suedeze

chifteluțe suedeze

Suntem convinși că ați încercat și voi acele chifteluțe suedeze de la cunoscutul restaurant al marelui retailer suedez de mobilă! Și pentru că și nouă ne plac, am zis să încercăm și noi rețeta originală. O găsiți mai jos, zău că au ieșit minunat!

chifteluțe suedeze

Chifteluțe suedeze

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 225 g carne tocată de porc

  • 225 g carne tocată de vită/vițel

  • 4 linguri de pesmet

  • 4 linguri de lapte/apă

  • 2 linguri de ceapă rasă

  • 1 ou

  • 4 boabe de ienibahar zdrobite

  • 50 g unt

  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

  • Verdeață

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 300 ml supă clară de legume/vită

  • 2 linguri de făină

  • 100 ml lapte

  • 1 linguriță de sos de soia

  • 3 linguri de smântână

Cum să faceți

  • Amestecă într-un castron pesmetul și laptele sau apa. După 5 minute, adaugă cărnurile, ceapa, oul, ienibaharul, sare și piper. Amestecă foarte bine și formează cu palmele ușor umezite chiftele de mici dimensiuni (ies în jur de 30-40 de chiftele).
  • Încinge untul și uleiul într-o tigaie și prăjește chifteluțele în mai multe etape. Scoate-le într-un castron tapetat cu șervete de hârtie și ține chifteluțele la cald.
  • În aceeași tigaie, toarnă supa și lasă să dea în 2-3 clocote. Între timp, dizolvă făina în lapte.
  • Strecoară supa și toarn-o în fir subțire peste amestecul de făină și lapte, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe. Pune pe foc și lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă sosul de soia, smântâna și după 2-3 minute, pune și chifteluțele. Amestecă și dă deoparte.
Tags: