Suntem convinși că ați încercat și voi acele chifteluțe suedeze de la cunoscutul restaurant al marelui retailer suedez de mobilă! Și pentru că și nouă ne plac, am zis să încercăm și noi rețeta originală. O găsiți mai jos, zău că au ieșit minunat!
Chifteluțe suedeze
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
225 g carne tocată de porc
225 g carne tocată de vită/vițel
4 linguri de pesmet
4 linguri de lapte/apă
2 linguri de ceapă rasă
1 ou
4 boabe de ienibahar zdrobite
50 g unt
50 ml ulei de floarea-soarelui
Verdeață
Sare
Piper
- Pentru sos
300 ml supă clară de legume/vită
2 linguri de făină
100 ml lapte
1 linguriță de sos de soia
3 linguri de smântână
Cum să faceți
- Amestecă într-un castron pesmetul și laptele sau apa. După 5 minute, adaugă cărnurile, ceapa, oul, ienibaharul, sare și piper. Amestecă foarte bine și formează cu palmele ușor umezite chiftele de mici dimensiuni (ies în jur de 30-40 de chiftele).
- Încinge untul și uleiul într-o tigaie și prăjește chifteluțele în mai multe etape. Scoate-le într-un castron tapetat cu șervete de hârtie și ține chifteluțele la cald.
- În aceeași tigaie, toarnă supa și lasă să dea în 2-3 clocote. Între timp, dizolvă făina în lapte.
- Strecoară supa și toarn-o în fir subțire peste amestecul de făină și lapte, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe. Pune pe foc și lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă sosul de soia, smântâna și după 2-3 minute, pune și chifteluțele. Amestecă și dă deoparte.
Tags: carne tocată
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete